56 kommuner må låne 1,3 mia. til skoler, veje og it i 2015

29-08-2014

Borgerne i 56 kommuner kan nu se frem til at få bl.a. en ny skole og få moderniseret biblioteket eller plejehjemmet. Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager giver de 56 kommuner mulighed for at låne i alt 1,3 mia. kr. i 2015. Med lånene kan kommunerne nu sætte gang i mere end 400 forskellige projekter og aktiviteter. Bl.a. til renovering af daginstitutioner, skoler, veje og til velfærdsteknologi, digitalisering og it.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager giver 56 kommuner mulighed for i alt at låne 1,3 mia. kr. i 2015. Lånene skal bruges til over 400 forskellige anlægsprojekter i kommunerne så som renovering af idrætshaller og daginstitutioner eller smartere digitale løsninger i ældreplejen og på biblioteket. Samtidig styrker lånene likviditeten i vanskeligt stillede kommuner.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager siger:

Når kommunerne nu får lov til at låne 1,3 milliarder kroner til næste år, så får det helt konkret positiv betydning for borgerne i de enkelte kommuner. De får bedre veje og biblioteker, og de får moderniserede sundhedshuse, skoler og plejehjem, som kan styrke velfærden ved at bruge teknologi og digitale løsninger. Det er godt, for det er velfærd, der kan mærkes. Samtidig skaber det arbejdspladser, og gavner de kommuner, som står over for økonomiske og demografiske udfordringer.

- Margrethe Vestager

Kommunerne har søgt Økonomi- og Indenrigsministeriet om muligheden for at låne, og de kan nu indregne lånedispensationerne i deres budgetlægning for 2015.

Tabel _fordeling _af _fire _lånepuljer _2014