Regionerne holder budgetterne, mens de bygger stortKontakt

30-04-2015

Regionerne holder klart de vedtagne 2014-budgetter, viser de endelige regnskabstal, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort. Morten Østergaard roser regionerne for at overholde budgetterne, samtidigt med at de skal holde snor i det historisk store sygehusbyggeri.

De fem regioner holder samlet set udgifterne for 2014 inden for budgetterne. Det viser de endelige regnskabstal for 2014, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort. Det sker samtidig med, at regionerne er midt i historisk store sygehusbyggerier for tocifrede milliardbeløb.

I 2014 ligger regionernes nettodriftsudgifter til sundhed 0,3 mia. kr. under det budgetterede udgiftsniveau. Og regionernes bruttoanlægsudgifter ender knap 0,8 mia. kr. under de vedtagne budgetter for 2014. Bruttoanlægsudgifterne omfatter også de nye store sygehusbyggerier.

Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard siger:

Regionerne skal have ros for at overholde budgetterne, men det er samtidig vigtigt, at regionerne fastholder fokus på stram styring, stærk prioritering og fremdrift i de historisk store sygehusbyggerier. Det er en forudsætning for, at vi kan fortsætte udviklingen af et moderne sygehusvæsen og samtidig fastholde en solid offentlig økonomi. Byggeriet af de nye supersygehuse er et godt eksempel på modernisering af velfærden. Vi organiserer sundhedsvæsnet smartere, så borgerne får mere kvalitet for pengene.

- Morten Østergaard

20150430_tabel _regioner