Ny undersøgelse: Mange oplever styrket sundhedsvæsen

09-04-2015

Dagbladet Politiken har undersøgt, om vælgerne mener, at sundhedsvæsnet er bedre i dag, end det var for fem år siden. Mange af de adspurgte oplever, at sundhedsvæsnet er blevet styrket de senere år. Blandt de vælgere, som stemte på Socialdemokraterne ved sidste Folketingsvalg, er det ca. hver tredje. For de øvrige vælgere er 24 procent.

29 procent af de vælgere, som satte deres kryds ved liste A ved folketingsvalget i 2011, oplever, at sundhedsvæsnet er blevet bedre de senere år. Det viser en måling, som dagbladet Politiken har offentliggjort i dag.
 
Sundhedsminister Nick Hækkerup glæder sig over, at så mange af de adspurgte blåstempler regeringens indsats på sundhedsområdet:

Jeg er glad for, at så mange mener, at vores sundhedsvæsen er bedre i dag, end da vi overtog regeringsmagten i 2011. At næsten hver tredje kvitterer for, at regeringen har investeret massivt i sundhedsvæsnet, så vi blandt andet kan forbedre kræftbehandlingen og styrke indsatsen over for de mange mennesker, der har diabetes eller en anden kronisk sygdom, er flot.

Sundhedsministeren mener, at der er mange årsager til den positive respons, og han vurderer, at blåstemplingen bl.a. hænger sammen med, at ventelisterne på sygehusoperationer er faldet under den nuværende regering:

Det er en kæmpe succes, at ventetiderne på sygehusoperationer i dag er lavere end nogensinde. Mange har ellers haft travlt med at advare danskerne om, at ventetiderne ville stige under en socialdemokratisk ledet regering, men det er ikke sket – tværtimod. Og jeg er stolt over, at danskere, der venter på en operation, i dag kan komme hurtigere til.

Forståeligt, at folk stiller høje krav til sundhedsvæsnet

Politikens måling viser også, at 26 procent af de adspurgte S-vælgere mener, at sundhedsvæsnet samlet set er blevet dårligere. For de øvrige vælgeres vedkommende er det 30 procent, der oplever, at sundhedsvæsnet er i en dårligere tilstand end for fem år siden.
 
Den udmelding ser sundhedsministeren som et tegn på, at vælgerne stiller høje krav til sundhedsvæsnet, og det er ifølge ministeren forståeligt og forventeligt: 

Sundhedsområdet er et af de områder, som optager rigtig mange danskere, og vi er alle i kontakt med sundhedsvæsnet på forskellig vis igennem livet. Derfor er det også fuldt forståeligt, at danskerne stiller høje krav til vores sygehuse og til sundhedspersonalet og har en forventning om, at de får en behandling i topklasse, hvis de bliver syge.

Han fortsætter:

Jeg deler danskernes ønske om, at behandlingen skal være i orden og have en høj kvalitet, og derfor skal vi også blive ved med at investere i vores sundhedsvæsen, så endnu flere oplever, at det bliver bedre", lyder det fra sundhedsministeren, der håber, at regeringen får mulighed for at styrke sundhedsvæsnet endnu mere de kommende år.

Jeg er overordnet rigtig tilfreds med, at den her regering har styrket sundhedsområdet, så danskerne kan få en behandling af høj kvalitet, hvis de bliver syge, og ikke skal have Dankortet frem, når de går til læge. Men jeg ville være en dårlig sundhedsminister, hvis jeg ikke var ambitiøs på sundhedsområdets vegne, og der er altid ting, man kunne have ønsket fungerede endnu bedre. Så vi er bestemt ikke færdige med at løfte vores sundhedsvæsen, men vi er godt på vej.

Fakta om målingen

Politiken har spurgt 1.002 vælgere, hvoraf 247 stemte på Socialdemokraterne ved sidste folketingsvalg, om de mener, at sundhedsvæsnet samlet set er bedre eller dårligere i dag, end det var for fem år siden.

Respondenterne, der satte deres kryds ved liste A, svarer sådan her på spørgsmålet:

  • Meget bedre: 3 pct.
  • Bedre: 26 pct. 
  • Hverken/eller: 35 pct.
  • Dårligere: 20 pct.
  • Meget dårligere: 6 pct.
  • Ved ikke: 10 pct.

Kilde: Politiken

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet