Sundhedsminister indvier topmoderne psykiatrisygehus i Slagelse

24-08-2015

Sundhedsminister Sophie Løhde har i dag indviet det nye psykiatrisygehus i Slagelse sammen med H.K.H. Kronprinsesse Mary. Det mest moderne psykiatriske sygehus, Danmark hidtil har haft, siger sundhedsministeren.

194 sengepladser til både almen- og retspsykiatriske patienter, en sikringsafdeling, 650 ansatte, akutmodtagelse, ambulante behandlingsfunktioner og faciliteter til forskning.

Det nye psykiatrisygehus i Slagelse bliver det mest moderne psykiatriske sygehus hidtil. Her skal patienterne bo i huse i ét plan med udsigt til frodige gårdhaver og stillehaver. Der er lagt vægt på lys, kunst og farver, og så har patienterne adgang til diverse sports- og motionsaktiviteter.

Og et så moderne psykiatrihus bliver til stor gavn for både patienterne og de ansatte, mener sundhedsminister Sophie Løhde:

Jeg er utrolig glad for at være med til at åbne det nye psykiatrisygehus i Slagelse, som bliver det mest moderne psykiatriske sygehus, vi hidtil har haft i Danmark. Sygehuset, der er et af flere nye topmoderne sygehuse, som en Venstre-ledet regering tog initiativ til i 2007, kommer til at gøre en forskel for patienterne og deres pårørende. For det bliver et behandlingssted, hvor der både er rigtig gode faciliteter og dygtigt sundhedspersonale.

Hun fortsætter:

Og det er vigtigt, for det er nemlig ikke kun selve behandlingen, der kan være afgørende for, om mennesker med en psykisk sygdom kommer helskindet gennem deres sygdomsforløb. De fysiske rammer spiller også en rolle, og derfor er det glædeligt, at vi nu tager et skridt ind i fremtiden og får et psykiatrisygehus, hvor byggeriet og det mange faciliteter understøtter behandlingen.

Psykiatrisygehusets 194 sengepladser vil blive fordelt på 114 almenpsykiatriske pladser, 50 retspsykiatriske pladser samt 30 pladser til Sikringsafdelingen, som i dag er placeret i Nykøbing Sjælland.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet