Sundhedsminister: Vi skal gøre et godt sundhedsvæsen bedre

29-06-2015

Sophie Løhde fik varme lykønskninger af afgående sundhedsminister Nick Hækkerup, da hun i dag fik overdraget Sundheds- og Ældreministeriet.

Et kæmpe stort tillykke. Du står foran et fantastisk spændende job

Sådan indledte forhenværende sundhedsminister Nick Hækkerup sin tale, da han i dag ønskede Sophie Løhde tillykke med udnævnelsen som sundheds- og ældreminister ved den traditionelle ministeroverdragelse.

I Folketinget og under den netop overståede valgkamp har de to folketingsmedlemmer, der er opstillet i samme valgkreds, krydset klinger gentagne gange. Men de politiske uoverensstemmelser var stort set glemt ved dagens ministeroverdragelse i Holbergsgade, hvor der var gensidig anerkendelse og venlige ord mellem den tidligere og nuværende minister for sundhedsområdet. Den afgående sundhedsminister Nick Hækkerup siger:

Jeg har lært dig at kende som et ordentligt menneske. Et menneske, som er til at stole på, og som man kan regne med og lave aftaler med. Det er for mig noget af det, som fylder allermest på mit interne scoreboard. For i politik kan man ikke holde hinanden op på noget. Man kan ikke hive nogen i retten, hvis de har brudt en aftale. Og derfor er det vigtigste, man har i politik vores ord.

Og den nytiltrådte minister kvitterede for de pæne ord ved at rose sin forgænger:

Dengang du tiltrådte som ny sundhedsminister, skulle vi se dig lidt an. Og måske var det din fortid som forsvarsminister, der i starten gjorde mig lidt nervøs for, hvor store kanoner du ville rette mod os i oppositionen. Men jeg lærte hurtigt, at du både kan være hurtig på aftrækkeren og samtidig er en ekstrem faglig og saglig politiker, man kan stole på. Og det vil jeg gerne rose dig for.

Hun ser nu frem til at trække i arbejdstøjet som minister:

Jeg glæder mig rigtig meget til at gå i gang med alle de spændende opgaver og store udfordringer, vi skal tage fat på for at sikre en tryg alderdom for de ældre og gøre et godt sundhedsvæsen bedre.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet