Otte kommuner får hurtigere internet og bedre mobildækningKontakt

24-03-2015

Regeringen har givet otte kommuner mulighed for at låne 70 mio. kr. til at få bedre mobildækning og hurtigere internet i lokalområdet.

Borgere og virksomheder i otte kommuner kan se frem til hurtigere internet og bedre mobildækning i lokalområdet.

Regeringen har netop givet otte kommuner fuld låneadgang til forskellige projekter med at udbrede mobildækning og bredbånd. Kommunerne kan således straks gå i gang med at forbedre borgernes og virksomhedernes netforbindelse og mobildækning.

Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard siger:

Det er vigtigt både for de mennesker, der bor, arbejder eller har sommerhus i yderområderne, at de kan få hurtig adgang til nettet på computeren og mobilen. Det er til gavn for den lokale erhvervsudvikling og for beskæftigelsen, og det gør mange ting nemmere for borgerne. Derfor har regeringen taget initiativ til at sætte ekstra tempo på udbredelsen af bredbånd og mobildækning i landets yderområder. Jeg er tilfreds med, at vi nu kan give otte kommuner en hjælpende hånd til at forbedre internetforbindelsen lokalt. Og jeg håber, andre kommuner som er interesserede, vil søge lånepuljen inden den næste frist i maj.

- Morten Østergaard

 Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:

Adgang til veludviklet og tidssvarende bredbånds- og mobildækning i hele landet er en vigtig forudsætning for at drive virksomhed i dagens Danmark. Det glæder mig, at kommunerne gerne vil tage aktiv del i at fremme bredbånds- og mobildækningen. Puljen giver kommunerne bedre muligheder for f.eks. at stille dækningskrav eller at sætte en ny mobilmast op i dårligt dækkede områder. Det vil være til stor gavn for både erhvervslivet og borgere.

- Henrik Sass Larsen

Fakta: Sådan er lånepuljen fordelt

  

Kommune

Lånedispensation i mio. kr. for 2015 og 2016

Odsherred

3,00

Faxe

4,45

Sorø

1,20

Kerteminde

3,80

Holstebro

2,00

Norddjurs

9,00

Ringkøbing-Skjern

42,00

Skive

4,00

I alt 8 kommuner

69,45

 

Lånepuljen er på i alt 100 mio. kr. Andre interesserede kommuner kan søge om lånedispensation fra restlånepuljen (på 30,55 mio. kr.) frem til onsdag den 6. maj 2015.

Læs mere om ansøgningsprocessen

Baggrund

Lånepuljen blev oprettet i forbindelse med Vækstpakken 2014, som aftalt mellem regeringen, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Dansk Folkeparti sidste sommer. Aftaleparterne besluttede at fordoble låneadgangen, som i 2014-2015 var på 50 mio. kr., så der i 2015-2016 blev afsat yderligere 100 mio. kr.

Låneadgangen er til anlægsudgifter, som kommuner kan bruge til at etablere bredbånd og mobildækning efter lov om erhvervsfremme og regional udvikling. 

Kontakt

Alexander Glumsø Andersen Simic
TitelFuldmægtig
KontorUdgifter