Sundhedsstyrelsens administrerende direktør fritstilles

12-03-2015

Sundhedsstyrelsens administrerende direktør er i dag blevet fritstillet. Sundhedsminister Nick Hækkerup vil rydde op og modernisere Sundhedsstyrelsen.

Else Smith, der har været administrerende direktør i Sundhedsstyrelsen siden 2011, er i dag blevet bedt om at fratræde sin stilling.

Det sker efter en række sager, hvor Sundhedsstyrelsens tilsyn beklageligvis ikke har haft den kvalitet, man kan forvente.

Sundhedsministeriet har på den baggrund besluttet at fritstille den administrerende direktør og overlade det igangsatte arbejde med at modernisere Sundhedsstyrelsen til nye kræfter.

Der er brug for at få ryddet op og moderniseret Sundhedsstyrelsen. Vi har gennem en årrække – under skiftende direktører og ministre – set en række sager, som har skabt usikkerhed om tilsynet med det danske sundhedsvæsen. Sager, som har gjort befolkningen usikker på, om tilsynet med vores sundhedsvæsen fungerer godt nok.

Det siger sundhedsminister Nick Hækkerup og fortsætter:

Siden jeg blev sundhedsminister, har jeg hele tiden sagt meget klart, at jeg vil gøre, hvad der skal til, for at få ryddet op i de her ting og for at få genskabt tilliden til Sundhedsstyrelsen. Og der har været en række sager, som samlet set gør, at jeg mener, tiden er kommet til at tage mere grundlæggende fat, så vi få ryddet ordentligt op og moderniseret Sundhedsstyrelsen.

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet