To kommuner får låneadgang til tilbud på socialområdet

26-03-2015

Høje-Taastrup og Vejle kommune er tildelt lån til at styrke de højt specialiserede tilbud på socialområdet. Lånepuljen er en del af opfølgningen på regeringens evaluering af kommunalreformen i 2013. Interesserede kommuner kan søge restpuljen frem til 6. maj.

Såvel brugere som personale i Høje-Taastrup og Vejle Kommuner har udsigt til at få styrket nogle af de højt specialiserede socialtilbud i de to kommuner. Økonomi- og Indenrigsministeriet har netop givet kommunerne låneadgang for samlet 27 mio. kr. til konkrete anlægsprojekter på to botilbud.  

Lånepuljen er på i alt 100 mio. kr. Andre interesserede kommuner kan søge om lånedispensation fra restlånepuljen på 72,95 mio. kr. frem til onsdag den 6. maj 2015.

Fakta: Sådan fordeles lånepuljen

 

25032015

Fakta: Evaluering af kommunalreformen

Den 26. juni 2013 blev regeringen enig med alle Folketingets partier om at gennemføre en række justeringer af kommunalreformen fra 2007. Aftalen omfattede bl.a. etableringen af en lånepulje på 100 mio. kr., der skal bidrag til at lette kommunernes finansiering af etableringsomkostninger ved opbygning af nye højt specialiserede tilbud på socialområdet, eller ved ændring af eksisterende tilbud. 

Udmøntningen af lånepuljen er foretaget i samarbejde med Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold.

Kontakt

Alexander Glumsø Andersen Simic
TitelFuldmægtig
KontorUdgifter