Hurtigt internet og bedre mobildækning i flere kommuner

17-09-2015

Regeringen har givet yderligere seks kommuner mulighed for at låne over 30 millioner kroner til bedre mobildækning og hurtigere internet i lokalområdet.

Borgere og virksomheder i i alt 13 kommuner kan nu se frem til hurtigere internet og bedre mobildækning. Den tidligere regering gav nemlig i marts 2015 en række kommuner fuld låneadgang til forskellige projekter med at forbedre og udbrede mobildækning og bredbånd. Yderligere seks kommuner har nu, i anden ansøgningsrunde, fået låneadgang til samme formål.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann siger:

Jeg er glad for, at vi nu kan hjælpe yderligere seks kommuner med at skabe bedre internetforbindelse og mobildækning. Det er vigtigt for alle borgere i hele Danmark med gode digitale forbindelser. Det gælder, når man er hjemme, på arbejde eller i sommerhus. Samtidig tror jeg, at det vil gavne beskæftigelsen og fremme digitaliseringen i flere af de mere tyndt befolkede områder af landet

- Karen Ellemann

Energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Christian Lilleholt siger:

God bredbånds- og mobildækning er en nødvendighed for både vores trivsel og vores erhvervsudvikling. Vi kan kun sikre vækst, hvis også lokalområderne kan være med til at drive udviklingen fremad. Det kræver velfungerende og pålidelig dækning over hele landet, og derfor er jeg glad for, at vi nu har kunnet give en håndsrækning til borgere og virksomheder i de her seks kommuner

- Lars Christian Lilleholt

Fakta lånepulje bredbånd


Baggrund

Lånepuljen blev oprettet i forbindelse med Vækstpakken 2014, som aftalt mellem den tidligere regering, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Dansk Folkeparti sidste sommer. Aftaleparterne besluttede at fordoble låneadgangen, som i 2014-2015 var på 50 mio. kr., så der i 2015-2016 blev afsat yderligere 100 mio. kr.

Ved første ansøgningsrunde blev der i marts 2015 udmøntet 69,45 mio. kr. Herefter forelå en restlånepulje på 30,55 mio. kr.

Låneadgangen er til anlægsudgifter, som kommunerne kan bruge til at etablere bredbånd og mobildækning efter lov om erhvervsfremme og regional udvikling.

Kontakt

Alexander Glumsø Andersen Simic
TitelFuldmægtig
KontorUdgifter