Regeringen vil bruge ekstra 2,4 milliarder kr. på sundhed og ældre

29-09-2015

Inden de forestående forhandlinger om næste års finanslov lægger regeringen op til, at sundhedsvæsnet samlet set skal løftes med 2,4 milliarder kr. i 2016. Milliardbeløbet skal bl.a. gå til at styrke indsatsen over for ældre patienter.

Vi har lovet, at vi ville sætte ekstra 2,4 milliarder kr. af til sundhed i 2016, hvis vi kom i regering. Og det løfte leverer vi nu på.

Det siger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde efter præsentationen af regeringens forslag til næste års finanslov, som traditionen tro fandt sted i Finansministeriet i dag. 

Af finanslovsforslaget fremgår det bl.a., at regeringen er parat til at bruge 950 millioner kr. ekstra på sundhed og ældre til næste år.

I forvejen har regeringen for nylig indgået en økonomiaftale med Danske Regioner, der løfter sundhedsvæsenet med 1.050 millioner kr. samt viderefører prioriterede indsatser for bl.a. de kroniske patienter, der løfter sundhedsvæsnet med yderligere  400 millioner kr. i 2016. Dermed kan sundhedsområdet se frem til at få et samlet løft på 2,4 milliarder kr. til næste år. Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde siger:     

I en tid, hvor statskassen ikke ligefrem bugner, er jeg stolt af, at vi er parate til at investere mange penge i sundhedsvæsnet. Det vidner om, at vi i regeringen mener det alvorligt, når vi siger, at vi vil prioritere sundhed.

Læs Finansministeriets pressemeddelelse her

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet