Sundheds- og ældreminister besøgte nyt universitetshospital i Aarhus

07-04-2016

Danmarkshistoriens største hospitalsbyggeri skyder i vejret. Det kunne sundheds- og ældreminister Sophie Løhde ved selvsyn konstatere, da hun besøgte Det Nye Universitetshospital.

I øjeblikket står kranerne tæt over en lang række nye sygehusbyggerier i Danmark.   

Onsdag fik sundheds- og ældreminister Sophie Løhde mulighed for at se Det Nye Universitetshospital i Aarhus på nærmeste hold.      

Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen, viste rundt i det nye byggeri, som er Danmarkshistoriens største hospitalsbyggeri på 250.000 m2.   

Der blev tid til at se både besøgscenteret, hvor modeller og plancher viser de forskellige stadier af byggeriet, og en af de kommende enesengsstuer.

Sundheds- og ældreministeren var glad for at se det nye byggeri, som gerne skal give bedre og mere sammenhængende patientforløb, øget patientsikkerhed, effektivisering og højere kvalitet. Sophie Løhde siger:

Det var spændende at se, hvordan byggeriet skrider frem. Der er ikke nogen tvivl om, at det nye hospital kommer til at gøre en stor forskel for patienterne i det midtjyske, når dørene slås op for alle nye afdelinger.

16 nye sygehuse bliver bygget med tilskud fra staten, nærmere bestemt fra Kvalitetsfonden. Disse sygehusbyggerier kaldes derfor ’Kvalitetsfondsbyggerier’ og har et samlet budget på cirka 41,4 milliarder kroner (2009-priser).   

Det Nye Universitetshospital i Aarhus forventes at stå færdigt i 2019.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet