Sundhedsminister med til første spadestik til Nyt Odense Universitetshospital

28-04-2016

Det største nybyggede hospital i Danmark forventes at stå klar i 2022. En hjørnesten i fremtidens sundhedsvæsen, mener Sophie Løhde.

De tunge gravemaskiner kan snart rykke ind og begynde deres arbejde på en mark i det sydlige Odense.

Torsdag deltager sundheds- og ældreminister Sophie Løhde i ceremonien omkring det første spadestik til Nyt Odense Universitetshospital (Nyt OUH).

Med et planlagt areal på 224.000 kvadratmeter er Nyt OUH det største nye sygehus i Danmark, som er bygget fra grunden på en bar mark.

Det skal være det faglige omdrejningspunkt for Region Syddanmark og levere højt specialiseret behandling. Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde siger:

Nyt OUH bliver en af hjørnestenene i fremtidens sundhedsvæsen, hvor vi bygger en moderne generation af sygehuse over hele landet. Vi får nye og flotte rammer for det gode arbejde, der allerede i dag bliver gjort i de eksisterende bygninger. Det kan både personale og patienter godt glæde sig til.

16 nye sygehuse i Danmark bliver bygget med tilskud fra staten, nærmere bestemt fra Kvalitetsfonden. Disse sygehusbyggerier kaldes derfor ’Kvalitetsfondsbyggerier’ og har et samlet budget på cirka 41,4 milliarder kroner (2009-priser).

6,4 milliarder kroner går til Nyt OUH, som dermed er det næststørste kvalitetsfondsbyggeri i Danmark.

Nyt OUH får udelukkende enkeltstuer med eget bad, alle med udsigt til grønne områder.

Region Syddanmark opfører sideløbende med kvalitetsfondsprojektet et psykiatrisk hospital på matriklen.

Derudover sammenbygges hospitalet med det nye sundhedsvidenskabelige fakultet ved Syddansk Universitet, som opføres samtidigt.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet