57 kommuner får adgang til lån for 1,35 milliarder til modernisering af bygninger og effektiv drift

31-08-2016

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann giver 57 kommuner mulighed for at optage lån for i alt 1,35 milliarder kroner i 2017. Pengene skal primært gå til projekter, som skaber velfærd og effektiviserer kommunernes drift. For borgerne betyder det eksempelvis mere moderne tandklinikker, skoler og daginstitutioner, mens ny velfærdsteknologi og bedre it-løsninger vil gøre dagligdagen lettere for både ansatte og brugere.

57 kommuner fordelt over hele landet får lånemulighed for at igangsætte 187 konkrete projekter. Social- og indenrigsministeren har fordelt tre lånepuljer for næste år. Lån for 850 millioner kroner skal bruges til forskellige anlægsprojekter i kommunerne såsom modernisering af bygninger samt anlæg af cykelstier og klimatilpasninger. Derudover får en række vanskeligt stillede kommuner mulighed for at låne i alt 500 millioner kroner. På den måde styrkes kassebeholdningen, så kommunerne bliver mere robuste over for ændringer i indtægter og udgifter.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann siger:

Borgerne skal have bedst mulig nytte af de offentlige kroner både i dag og i morgen. Vi har prioriteret, at kommunerne kan låne penge til investeringer, som gør dem mere effektive, så der også bliver råd til velfærd om fem og ti år. Samtidig giver vi flere kommuner mulighed for at tilbyde tidssvarende skoler og daginstitutioner til børnene, nye cykelstier og moderne plejecentre til de ældre. Det er velfærd, der vil kunne mærkes inden for kort tid.

- Karen Ellemann

  undefined

 

Yderligere oplysninger

Fuldmægtig Nicolai Pallisborg, npa@sim.dk, tlf.: 41 85 14 44

Ministeriets pressetelefon, tlf: 41 85 13 60 (modtager ikke sms)