Minister indsamler erfaring til demenshandlingsplan i Norge

06-01-2016

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde besøger Norge i denne uge for at få input til den kommende nationale handlingsplan for demens. Under sit besøg skal ministeren bl.a. besøge en gård med aktiviteter for personer med demens, et demensplejehjem og mødes med den norske helse- og omsorgsminister.

I Norge går de nye veje i indsatsen mod demens og tilbyder bl.a. personer med demens, at de kan deltage i aktiviteter på en gård med kornproduktion og husdyr.

Derfor besøger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde i denne uge Norge for at høre om erfaringer med at forebygge demens og forbedre pleje- og behandlingstilbuddene til personer med demens.

Besøget skal give inspiration til arbejdet med en ny national handlingsplan for demens, som regeringen og satspuljepartierne har sat 470 mio. kr. af til. Sophie Løhde siger:

Lige nu indhenter jeg inspiration til planen både i Danmark og i udlandet, og Norge er oplagt, fordi der er meget fokus på, hvordan man kan forbedre indsatsen overfor personer med demens via bl.a. forskning, samarbejde med frivillige og krav til kommunerne. Som sundhedsminister lægger jeg stor vægt på, at vores handlingsplan udarbejdes i samarbejde med dem, det hele handler om og samtidig trækker på udenlandske erfaringer.

 Sundheds- og ældreministeren har tidligere været på studietur til England for at høre om de engelske erfaringer på demensområdet.

Ny norsk demensplan

Udover den særlige demensgård lidt uden for Oslo skal sundheds- og ældreministeren i Norge besøge en institution målrettet yngre personer med demens og Det Nationale Kompetencecenter for Aldring og Helse. Hun skal også mødes med den norske helse- og omsorgsminister Bent Høie for at høre mere om den norske regerings Demensplan 2020, som blev lanceret i december sidste år. Sophie Løhde siger:

Jeg er bl.a. interesseret i at høre om de elementer af planen, som handler om den tidlige indsats over for demens og meningsfulde aktivitetstilbud. I Danmark er kommunernes tilbud til personer med demens og deres pårørende meget forskellige. Her tror jeg, at vi kan lære meget af de norske erfaringer.

 I efteråret vil regeringen præsentere en samlet demenshandlingsplan 2025, der skal forbedre tilværelsen for mennesker med demens og deres pårørende.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet