Ny direktør for Lægemiddelstyrelsen

11-01-2016

Sundheds- og Ældreministeriet har ansat Thomas Senderovitz som direktør for den nyoprettede Lægemiddelstyrelse.

Det bliver en mand med en stærk international profil og et indgående kendskab til lægemiddelindustrien, som den 1. april stiller sig i spidsen for den nyoprettede lægemiddelstyrelse.

Thomas Senderovitz er uddannet læge fra Københavns Universitet og har de seneste 15 år arbejdet med lægemidler på internationalt niveau – senest som medlem af direktionen i den globale CRO (Contract Research Organisation) PAREXEL med base i Berlin. Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde siger:

Jeg er glad for, at vi nu har ansat Thomas Senderovitz som direktør for Lægemiddelstyrelsen. Han er en stærk faglig kapacitet og vil med sin handlekraft og indsigt kunne skabe en ny Lægemiddelstyrelse, der kan understøtte den danske lægemiddel- og medicoindustris arbejde bedst muligt og samtidig holde et vågent øje med virksomhederne.

Thomas Senderovitz tiltræder stillingen som direktør i Lægemiddelstyrelsen den 1. april 2016 og glæder sig til at tage fat.

Jeg er glad for at få mulighed for at stå i spidsen for en nyetableret styrelse, for det giver nogle unikke muligheder for at tænke tingene forfra. Og jeg glæder mig især til at arbejde for, at Lægemiddelstyrelsen opnår et endnu stærkere fagligt niveau, og at der kommer mere fokus på det internationale samarbejde.

Siger Thomas Senderovitz, der også peger på, at rådgivningen til virksomhederne skal styrkes. Han siger:

Vi skal styrke samspillet med sektoren, f.eks. ved at få nedbragt sagsbehandlingstiderne og ved at etablere et højere niveau for scientific advice, det vil sige rådgivning af virksomheder i forbindelse med afprøvning og godkendelse af lægemidler. Jeg glæder mig også til at skulle lede en myndighed, som er borgernes garant for, at der er effektive og sikre lægemidler til rådighed.

Lægemiddelstyrelsen blev oprettet som en selvstændig styrelse den 8. oktober 2015 efter at have været en del af Sundhedsstyrelsen fra 2012 til 2015.

Download foto af Thomas Senderovitz - lav opløsning og høj opløsning.
Fotograf: Jesper Ludvigsen

Fakta: Kort om Thomas Senderovitz

Thomas Senderovitz er 50 år og uddannet læge fra Københavns Universitet i 1992.

Han har i over 15 år arbejdet intensivt med lægemidler og har bestredet flere lederstillinger i internationale biofarmaceutiske selskaber (Ferring Pharmaceuticals, UCB Pharma, Grünenthal GmbH). Senest har han været en del af direktionen i den globale CRO (Contract Research Organisation) PAREXEL, der bl.a. udfører klinisk forskning for farmaceutiske og bioteknologiske virksomheder.

Tidligere har Thomas Senderovitz været ansat ved Klinisk Farmakologisk Enhed, Bispebjerg Hospital og været medicinsk sekretær i den tidligere Lægemiddelstyrelse.

Privat er han far til to børn på 14 og 24 år og gift med Mette Wibeck Olsen.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet