Ny aftale om apotekernes vagttjeneste

23-06-2016

Sundheds- og Ældreministeriet og Danmarks Apotekerforening har indgået en ny aftale om apotekernes vagttjeneste, som skal bidrage til at øge tilgængeligheden af lægemidler til borgerne uden for apotekernes almindelige åbningstid.

En ny aftale om apotekernes vagttjeneste skal sikre, at danskerne let kan få fat i vigtig medicin. Aftalen betyder, at godt 50 apoteker landet over skal fungere som vagtapoteker, som inddeles i liste A, B og C-apoteker. De forskellige lister inddeler apotekerne efter åbningstider og bemanding. Sophie Løhde siger:

Det er vigtigt, at danskerne har adgang til at få den medicin, de har brug for – også uden for apotekernes almindelige åbningstid. Derfor er det positivt, at det er lykkedes at indgå en ny aftale.

Aftalen erstatter den ordning, som blev vedtaget af Folketinget som del af den nye apotekerlov sidste år, og som skulle træde i kraft ved årsskiftet. Det har nemlig bl.a. vist sig vanskeligt at rekruttere de farmaceuter, der var brug for. Sundhedsministeren siger:

Det har vist sig, at den vagtapoteksordning, der var lagt op til, ikke kan realiseres. Samtidig har der også været en bekymring for, om ordningen ville betyde, at mange danskere uden for de store byer vil få længere til et vagtapotek. Derfor er jeg tilfreds med, at vi og Apotekerforeningen nu har indgået en aftale om apotekernes vagttjeneste, som betyder, at vi får en bedre geografisk dækning.

Med den nye aftale er der bl.a. åbnet for, at mens liste A-apotekerne skal være bemandet med farmaceuter, kan liste B og C-apotekerne bemandes af farmakonomer, som således kan benytte liste A-apotekerne som bagvagt.

På baggrund af aftalen vil sundheds- og ældreminister Sophie Løhde fremsætte lovforslag til efteråret.

Læs aftaletekst om ny vagtordning 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet