Sophie Løhde på demensbesøg i Midt- og Nordjylland

13-06-2016

Mandag den 13. juni besøger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde Ikast-Brande Kommune, Holstebro Hospital, Mariagerfjord Kommune samt Aalborg for at hente inspiration til regeringens nationale demenshandlingsplan.

Det er ikke første gang, at sundheds- og ældreminister Sophie Løhde rykker sit kontor ind på bagsædet af ministerbilen for at tilbringe en dag på landevejen. Faktisk har hun det seneste halve år foretaget en lang række besøg i kommuner og på plejehjem for at samle inspiration til regeringens kommende nationale demenshandlingsplan.
 
Mandag den 13. juni drager ministeren således afsted for at bruge dagen på en række inspirationsbesøg i det midt- og nordjyske, nærmere bestemt på plejecenter Engparken i Brande, Demensklinikken på Holstebro Hospital og Demenscenter Skovgården i Hadsund. Dagen rundes af i Aalborg med et dialogmøde om demens arrangeret af Venstres Velfærdsnetværk i Region Nordjylland. Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde siger:

Det er altid enormt givende og inspirerende at komme ud og møde nogle af de mennesker, der ved allermest om det, det handler om, nemlig hvordan vi skaber gode og trygge rammer for mennesker med demens og deres pårørende. Jeg vil gerne sikre mig, at når jeg til efteråret præsenterer Danmarks nye nationale demenshandlingsplan, så kan de mennesker, som det hele drejer sig om, se sig selv afspejlet i arbejdet. Derfor er det vigtigt for mig at få så meget god inspiration med mig som muligt. 


Dagen begynder i Brande, hvor ministeren skal besøge plejecenter Engparken, som er et at de plejecentre i Ikast-Brande Kommune, som har arbejdet med demensvenlig indretning. Her skal ministeren bl.a. høre om kommunens nye demensstrategi, ”Et værdigt liv med demens”, om arbejdet med demensvenlig indretning og om kommunes forskellige aktivitetstilbud til mennesker med demens og deres pårørende.
 
På Regionshospitalet Holstebro skal Sophie Løhde besøge Demensklinikken i afdelingen for Neurologi og Fysio-ergoterapi, som hver dag modtager ca. fem henvisninger på borgere, der skal udredes for demens. Under besøget får ministeren bl.a. mulighed for at høre om, hvordan samarbejdet mellem de alment praktiserende læger, kommunerne og hospitalet fungerer.
 
I Mariagerfjord Kommune er det Demenscenter Skovgården i Hadsund, der får besøg af ministeren. Her vil Sophie Løhde blandt andet få et indblik i musikkens betydning for de ældre, se de nye fiberdyr, der er kommet på græs, og opleve den nye handelsgade, som har stor betydning for de ældres dialog og deltagelse i hverdagen.

Som afrunding på dagen deltager Sophie Løhde i et dialogmøde i Aalborg, hvor hun sammen med medlemmer af Venstres Velfærdsnetværk i Region Nordjylland skal drøfte, hvordan indsatsen over for mennesker med demens kan styrkes. Mødet foregår på Hotel Søparken i Aabybro ved Aalborg.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet