Inspiration til ministeren fra nær og fjern

14-03-2016

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde har gennem de seneste måneder samlet bunkevis af gode idéer og input sammen til regeringens nationale demenshandlingsplan. Og med den seneste uges besøg i 12 kommuner rundt om i landet er der nu fyldt ekstra godt op i ministerens notesbog.

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde proklamerede allerede i efteråret, at hun ville skabe regeringens nationale demenshandlingsplan i en inddragende proces, hvor de mennesker det hele handler om, fik mulighed for at bidrage med deres viden og erfaringer, og hvor der blev lyttet til deres ønsker. Og ministeren har også sat handling bag ordene, for i løbet af de seneste måneder har hun besøgt en lang række danske kommuner for at samle gode input og inspiration fra kommuner, plejecentre, borgere der selv er ramt af demens og deres pårørende. Og med 12 besøg bare på den sidste uge er hun efterhånden ved at få opfyldt sin ambition. Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde siger:

Det er – ligesom jeg håbede, da jeg satte mig for at skulle ud og besøge så mange som muligt – meget inspirerende at være rundt og møde alle de mange mennesker, som heldigvis gerne vil dele ud af alt det, de har erfaret på egen krop. Det gælder både dem, der selv er blevet ramt sygdommen, men også deres pårørende, som jo ofte må tage sig af mange ting i hverdagen. Og selvfølgelig også de mange dygtige fagfolk, som arbejder på demensområdet og kender til vilkårene og udfordringerne. De giver mig alle sammen rigtig meget med hjem. 

Mandag den 7. marts var det Syd- og Sønderjylland, der stod for tur. Dagen begyndte i Varde Kommune, hvor Sophie Løhde deltog i et dialogmøde om demens på plejecentret Ansager. Herefter drog hun til Vejen Kommune, hvor hun besøgte plejecentret Kærdalen. Efter Vejen blev det Tønder, der fik ministerbesøg, og her var det plejecentret Møllevangen, der slog dørene op. Sidst men ikke mindst var også Sønderborg på kortet, og her afsluttede Sophie Løhde sin dag med at besøge plejecentret Amaliehaven.

To dage senere, onsdag den 9. marts, var det de nordlige egne, der lagde asfalt til ministerens rundtur. Efter endnu et dialogmøde i Aalborg, som blev holdt på Skipper Klements Demensplejecenter, tog hun videre nordpå til Frederikshavn, hvor hun besøgte plejecentret Strandgården. Herefter gik turen til Brønderslev, hvor aktivitetscentret Grønningen fik mulighed for at byde indenfor, og endelig var Thisted også på programmet. Her var plejecentret Fjordglimt vært for ministerens besøg.

Mandagen efter, den 14. marts, fik ministeren igen tilbragt nogle kilometer på bagsædet, mens turen gik rundt til fire kommuner i det nordsjællandske. Dagen begyndte med et dialogmøde på demenscentret Ålholmhjemmet i Hillerød, hvorefter plejehjemmet Montebello i Helsingør stod for tur. Og efter et smut forbi plejecentret Lillevang i Furesø blev dagen rundet af i Fredensborg, hvor hun besøgte demenscaféen i Nivå.

Tidligere har ministeren været på rundture i andre dele af landet, herunder Midtjylland, på Fyn og Sjælland, Stevns og Falster samt i København.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet