Minister uddeler pris for Årets Hjerteredder 2016

21-03-2016

Prisvinderen reddede sidste år i august en mands liv, efter at han var faldet om under en cykeltur. En forbilledlig indsats, sagde sundheds- og ældreminister Sophie Løhde ved overrækkelsen.

Der var stående klapsalver, da sundheds- og ældreminister Sophie Løhde søndag aften overrakte Hjerteforeningens og Østifternes pris til Thomas Hovmand fra Frederiksberg på Charlies Hjertegalla.

Indsamlingsshowet blev for femte gang sendt direkte på tv-stationen TV 2 CHARLIE til fordel for Hjerteforeningens arbejde med forebyggelse, patientstøtte og hjerteforskning.

I alt 38 hjertereddere var indstillet til at modtage prisen som Årets Hjerteredder 2016.

Via en afstemning på Hjerteforeningens hjemmeside blev Thomas Hovmand udvalgt til at modtage prisen på 10.000 kr. og en hjertestarter.

Prisvinderen reddede sidste år i august en mands liv, efter at han var faldet om under en cykeltur.

Med prisen hylder vi nogle af hverdagens mange helte. Det er mennesker, som uden at betænke sig har grebet resolut ind og har hjulpet andre, der har befundet sig i en livstruende situation. Thomas Hovmand har ydet en forbilledlig indsats, da han pludselig stod over for et menneske, der havde fået hjertestop.

Sagde sundheds- og ældreminister Sophie Løhde ved overrækkelsen.

Ved indsamlingsshowet blev der samlet 27,6 millioner kroner ind, og dermed slog beløbet sidste års rekord på godt 26 millioner kroner.

I call-centeret tog en række kendte danskere, heriblandt sundheds- og ældreministeren, imod seernes mange bidrag. 

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet