Norsk statsminister besøger københavnsk profilplejehjem

02-11-2016

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde og den norske statsminister Erna Solberg besøger i dag Rundskuedagens Plejecenter i København sammen med sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

Et profilplejehjem for madentusiaster. Sådan betegner det københavnske plejehjem 'Rundskuedagen' sig selv.

Plejehjemmet, der har plads til 38 beboere, er et af Københavns Kommunes seks såkaldte profilplejehjem, som er særlige botilbud til ældre, der deler interesser. Og på 'Rundskuedagen' er det maden, som beboerne har et særligt interessefællesskab for. Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde siger:

Mad er for mange en helt central del af livet, og det er vigtigt, at vi kan få et godt og velsmagende måltid mad, når vi ikke længere selv kan stå i køkkenet. Det gælder ikke mindst ældre på plejehjem, der også kan bruge måltiderne som en anledning til at samles og hygge sig i hinandens selskab. Mad og ernæring i ældreplejen er derfor også et område, vi skal have fokus på.

I Norge har man ligesom i Danmark fokus på mad og ernæring blandt ældre. Og den norske statsminister Erna Solberg, der i disse dage er i København for at deltage i Nordisk Råds 68. session, har derfor ønsket at besøge 'Rundskuedagen' for at se profilplejehjemmet og høre, hvordan man i Danmark og i Københavns Kommune arbejder med mad i ældreplejen. Og sundheds- og ældreministeren er glad for, at der er interesse fra Norge:

Jeg har et rigtig godt samarbejde med nordmændene på sundhedsområdet. Det er altid rart, når vi på tværs af de nordiske lande kan udveksle viden og erfaringer, som vi hver især kan bruge til at udvikle sundhedsvæsnet og ældreplejen i vores respektive lande. Og jeg håber, at den norske statsminister får brugbar viden med hjem fra 'Rundskuedagen', som jeg glæder mig til at besøge.

På trods af beliggenheden på Vesterbro i det indre København har profilplejehjemmet både egen urtehave og høns, og kokkene forsøger så vidt muligt at tilberede alt maden helt fra bunden. Og udover at gøre noget særligt ud af maden og måltiderne tilrettelægger plejehjemmet bl.a. temadage, hvor beboerne får lejlighed til at besøge eksempelvis økologiske landbrug og gartnerier, og der afholdes også foredrag om madtraditioner, måltidskultur, vin, ost osv. på plejehjemmet.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet