Minister: Speciallægers kompetencer skal vedligeholdes

31-10-2016

Sundhedsminister Sophie Løhde besøger i dag Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation på Rigshospitalet, hvor bl.a. speciallæger har mulighed for at træne og vedligeholde deres tekniske færdigheder i en simulator.

Når en læge første gang sætter den skarpe skalpel mod et menneskes hud for at operere, ligger der mange års uddannelse og træning bag.

En del af træningen foregår nu til dags via simulation, hvor lægen kan øve sig på særlige dukker eller med en 3D-computer, hvor der på skærmen er simuleringer af alle kroppens organer.

I dag besøger sundhedsminister Sophie Løhde Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation (CAMES) på Rigshospitalet bl.a. for selv at se, hvordan speciallæger træner og undervises i komplicerede operationer og indgreb, både som led i speciallægeuddannelsen og via efteruddannelse. Sundhedsminister Sophie Løhde siger:

Alle patienter forventer med god grund, at den læge, der eksempelvis skal operere dem, har de rette faglige færdigheder. Derfor er det vigtigt, at sundhedsvæsenet har fokus på at opbygge og vedligeholde speciallægernes kompetencer, så patienterne trygt kan lægge sig på operationsbordet. Jeg glæder mig til at opleve, hvordan man på CAMES arbejder på at sikre endnu dygtigere læger med øvelser og undervisning.

Kompetenceudvikling i Kræftplan IV

Regeringen lægger med den nye Kræftplan IV op til, at der skal ske en mere systematisk og struktureret kompetenceudvikling i kræftkirurgien.

Regeringen vil afsætte 49 millioner kroner over de næste fire år til området og bl.a. bede Sundhedsstyrelsen om at beskrive en model for, hvordan det sikres, at kræftkirurgerne fremover har de rette kompetencer til at udføre de stadig mere specialiserede operationer. Sophie Løhde siger:

Der er sket store fremskridt inden for kræftkirurgien i de seneste år. Derfor lægger regeringen med Kræftplan IV op til, at kræftlæger, der udfører særligt komplicerede operationer f.eks. med robotteknologi, skal have en systematisk kompetenceudvikling, så vi er sikre på, at de mestrer metoderne. Det fritager selvfølgelig ikke arbejdsgiverne på sygehusene for at holde et vågent øje med, hvordan deres ansatte speciallæger i praksis holder den høje standard på kræftområdet og i øvrigt også på alle andre områder.

Læs mere om CAMES

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet