Sundhedsminister Ellen Trane Nørby på inspirationstur i Region Syd

23-08-2017

Ministeren skal fredag se på gode løsninger på lægemangel, det nære sundhedsvæsen og demenspleje i Tønder, Ribe, Vojens og Aabenraa. Flere af regionens gode løsninger vil formentlig finde vej til regeringens kommende sundhedspolitiske udspil for 2030, der lanceres i efteråret.

Flere patienter skal fremover behandles i eget hjem eller på lokale sundhedshuse. Det gælder fx en lang række kronikere og svage ældre patienter. Derfor er de lokale løsninger højaktuelle for ministeren.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:    

Det der kendetegner flere af de løsninger, jeg skal se på i Region Syddanmark er, at man tænker borgeren før økonomien, og man tænker helhed i behandlingen. Det viser sig så i sidste ende også ofte at være billigere og bedre for alle. Den ældre medicinske patient har typisk flere sygdomme, og mange patienter med psykiske problemer døjer også med misbrug. Det kræver en ny tilgang. Flere steder i Region Syd er man meget langt i forhold til at sikre, at de patienter ikke bliver tabt mellem to stole, og det ser jeg frem til at få førstehånds kendskab til.

Sundhedsministeren skal blandt andet besøge Tønder Sygehus, hvor man har lavet en sundhedsaftale, som er i høj kurs hos ministeren: Regionens skadeklinik og dagshospital bliver lagt sammen med kommunens sygeplejeklinik og akutfunktion.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:   

Det er den her type sundhedstilbud, som morgendagens nære sundhedssystem skal bygges på, så vi kommer til at bruge de syd – og sønderjyske erfaringer og aftaler herfra i det fremadrettede arbejde med at indrette et nært og sammenhængende sundhedsvæsen for danskerne.   

I Ribe er en anden af sundhedsvæsnets udfordringer ved at finde en løsning. I det nye lokale sundhedshus har man fået oprettet en ny privat lægepraksis, der skal være med til at dække den lægemangel, som ellers udfordrer.

Og i Vojens i Haderslev Kommune kommer de til at fortælle, hvordan det kommende Haderslev Sundhedshus samler en række tilbud under ét tag, så borgerne ikke skal rejse så langt efter fx røntgenundersøgelser og så psykiatriske patienter med misbrugsproblemer bliver hjulpet ét sted.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:  

Vi har set, hvor galt det kan gå med psykiatriske patienter med misbrugsproblemer, og jeg mener at den her type behandlingstilbud, hvor man samler deres behandling under ét-tag er det helt rigtige at gøre.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet