Børne- og Socialministeriet får ny departementschef

08-02-2017

Jens Strunge Bonde er udnævnt som ny departementschef i Børne- og Socialministeriet. Han kommer fra en stilling som direktør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet og har tidligere været afdelingschef i forskellige afdelinger i Undervisningsministeriet.

Børne- og socialminister Mai Mercado siger:

Jeg er meget glad for, at Børne- og Socialministeriet får Jens Strunge Bonde som ny departementschef. Jeg er sikker på, at han er den helt rigtige til at stå i spidsen for ministeriets områder og de mange vigtige opgaver, som vi står over for. Ikke mindst vores arbejde med at skabe mere viden om, hvad der virker på socialområdet. Jens har stærke kompetencer, når det kommer til analyse- og vidensbaseret policy-udvikling, ligesom han har demonstreret, at han er en både strategisk orienteret og driftssikker leder af politiske organisationer. Jeg ser frem til at samarbejde med ham som departementschef.

- Mai Mercado

Jens Strunge Bonde er 49 år gammel og uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet. Før han blev direktør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, var han ansat i Undervisningsministeriet i næsten 18 år i forskellige stillinger, herunder som afdelingschef i Økonomi- og koncernforvaltningen, Koncernafdelingen samt Afdelingen for Videregående Uddannelser.  

Jens Strunge Bonde siger:

For mig er det et privilegium at få mulighed for at arbejde med børn og familiers vilkår og med forholdene for de mest udsatte borgere. Jeg glæder mig til sammen med de dygtige og dedikerede kolleger i ministeriet, og i tæt samarbejde med områdernes interessenter, at arbejde målrettet for at indfri de politiske ambitioner for områderne.

- Jens Strunge Bonde

Jens Strunge Bonde tiltræder stillingen 20. februar og afløser Henrik Lund, som siden dannelsen af VLAK-regeringen har været konstitueret departementschef. 

 

Yderligere oplysninger

Ministeriets pressetelefon: 41 85 13 60