Økonomi- og indenrigsministeren inviterer kommunerne med i et samarbejde om at luge ud i overflødige regler

27-01-2017

Borgmestre i alle landets kommuner får et brev med en opfordring fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll om at lade administration og arbejdsgange underkaste en kritisk gennemgang.

Landets borgmestre modtager nu et brev med en invitation fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll. Ministeren opfordrer kommunerne til at søge om at gå sammen med Økonomi- og Indenrigsministeriet i et samarbejde om at luge ud i administration og procesregler i kommunerne. Til gengæld, for at kommunerne tør tage udfordringen op, vil Økonomi- og Indenrigsministeriet stille bistand til rådighed fra KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll siger:

”I den offentlige sektor bliver vi ofte beskyldt for at være regelryttere. Hvorfor ikke forpligte hinanden på i stedet at være regelryddere? Så vi sammen kan skabe en effektiv offentlig sektor, som leverer den bedst mulige service til borgerne.”

- Simon Emil Ammitzbøll

 

”Mit tilbud er en oplagt mulighed for kommunerne til at få friske øjne til at kigge på, om der gennem tiden er blevet bygget overflødige regler og praksisser op omkring den måde, kommunerne løser opgaverne. Derfor er jeg overbevist om, at flere kommuner tør tage udfordringen op”

- Simon Emil Ammitzbøll

Kommunerne kan indtil 31. marts 2017 søge om at blive en del af samarbejdet. På baggrund af ansøgningerne vil der blive udvalgt to kommuner.

 

Yderligere oplysninger

Kontorchef Søren H. Thomsen, tlf. 41 95 55 47, sht@oim.dk

Kommunikations- og pressemedarbejder Camilla Severin Madsen, tlf. 22 46 64 70, csm@oim.dk