Ældreministeren: Kæledyr på plejehjem giver livsglæde

07-06-2017

Ældreminister Thyra Frank går nu ind i sagen, hvor fødevaremyndighederne har fjernet katte fra et plejehjem i Nykøbing Mors. Fødevaremyndighederne bør dispensere så kattene kan komme tilbage og være til glæde for de ældre, lyder det fra ministeren.

Thyra Frank siger:   

Jeg synes fødevaremyndighederne skal se på den her sag en gang til, for der må da kunne findes en konstruktiv løsning. Det her er et eksempel på en historie, hvor myndighederne tager deres paragraffer lidt for alvorligt i stedet for at kigge på borgernes bedste.

En sag om fjernelsen af fire huskatte, der siden sidste sommer har haft spredt glæde og haft en beroligende effekt for beboerne på Rolstruplund Plejecenter i Nykøbing Mors, får nu ældreminister Thyra Frank til at reagere.  

Sagen har været omtalt i en række medier, blandt andet på TV2. 

Sagen handler om, at fødevaremyndighederne, har fjernet kattene fra plejehjemmet, fordi de færdedes frit - også i plejecentrets åbne køkkenalrum. Og det må de ikke ifølge FødevareNordØst, der udgør en del af Fødevarestyrelsen. 

Thyra Frank udtaler:   

Jeg undrer mig over, at juristeri skal stå i vejen for, at de ældre på Mors kan få lov til at beholde deres katte. Derfor håber jeg, at Fødevarestyrelsen vil se en ekstra gang på reglerne, og at de vil være med til at finde en pragmatisk løsning, så kattene kan komme tilbage. Jeg er helt overbevist om, at Rolstruplund Plejecenter vil beboerne det bedste. Både i forhold til omsorg og hverdagshygge, men naturligvis også i forhold til at sikre, at kattene ikke udgør en risiko i forhold til den mad, der serveres for de ældre.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet