Sundhedsminister indgår aftale om nyt kinesisk-dansk center i Beijing

03-05-2017

Fungerende sundhedsminister Karen Ellemann besøger i denne uge Beijing for bl.a. at underskrive en aftale, der skal bane vej for et nyt kinesisk-dansk center. Aftalen skal styrke samarbejdet mellem myndighederne i de to lande og vil på længere sigt kunne bidrage til at gøre det nemmere og hurtigere at få eksempelvis danskproduceret medicin og medicinsk udstyr ind på det kinesiske marked.

En dansk delegation med statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen besøger i denne uge Kina.

Sammen med blandt andre miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og fungerende sundhedsminister Karen Ellemann samt en række topledere fra dansk erhvervsliv skal besøget til verdens folkerigeste land være med til at øge samarbejdet mellem Danmark og Kina inden for bl.a. fødevare- og sundhedsområdet.

Under besøget skal ministrene underskrive en række samarbejdsaftaler, der skal styrke relationerne mellem de to lande. Det gælder eksempelvis en aftale om at etablere et nyt center – the China-Denmark Food and Drug Regulatory Cooperation Centre – som skal styrke samarbejdet mellem myndighederne i de to lande til gavn for folkesundheden. 

Samarbejdet skal bl.a. handle om gode og effektive godkendelsesprocesser for lægemidler og om medicinsk udstyr. Dermed vil aftalen på længere sigt også kunne bidrage til at gøre det nemmere og hurtigere for danske virksomheder at få fødevarer, medicin og medicinsk udstyr introduceret på det kinesiske marked.

Karan Ellemann siger: 

Kina er fortsat et land i rivende udvikling, og i takt med at flere flytter til byerne, og en stadig større andel af befolkningen bliver mere velstillede, får kineserne mulighed for at købe flere udenlandske varer – også danske

Det gælder bl.a. danskproduceret medicin og fødevarer, som internationalt er kendt for at være af høj kvalitet. Og jeg håber, at det nye kinesisk-danske center kan styrke vores samarbejde om effektiv regulering og bane vej for flere danske varer i Kina.

Med aftalen, som sundhedsministeren og miljø- og fødevareministeren skal underskrive i Folkets Store Sal i Beijing onsdag den 3. maj, indleder den danske Lægemiddelstyrelse og Fødevarestyrelse et nyt samarbejde med den kinesiske lægemiddel- og fødevaremyndighed Chinese Food and Drug Administration.  

Myndighedssamarbejdet betyder bl.a., at Danmark og Kina foreløbig frem til 2020 vil udveksle viden og erfaringer inden for regulering af medicin, medicinsk udstyr og fødevarer.   

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet