Nye ideer skal gøre ældremaden mere appetitlig

27-03-2017

Kommunerne kan nu søge om penge til projekter, der skal være med til at gøre den mad, som ældre borgere får leveret i hjemmet, mere indbydende og appetitlig.

Kan man få tænderne til at løbe lidt mere i vand hos ældre borgere, der får mad bragt til døren, ved at gøre nogle ting anderledes? Måske ved at skifte den sorte boks ud med noget mere indbydende? Eller ved at ændre i den måde, maden bliver lavet eller transporteret på?

Det kan kommunerne nu være med til at afprøve, hvis de søger om midler fra en pulje, som Sundheds- og Ældreministeriet netop har opslået. Puljen på 25 mio. kr. er afsat på finansloven for 2017 og har til formål at nytænke den mad, som ældre borgere i eget hjem får.

Ældreminister Thyra Frank håber, at puljen kan være med til at skubbe til nogle kreative og innovative ideer, der giver bedre madoplevelser for de ældre. Hun siger:

Det er så vigtigt – både for livskvaliteten og for sundheden – at maden til de ældre er lækker, frisk og velduftende. Mange ældre døjer med nedsat appetit og uønsket vægttab, og derfor er det helt afgørende, at den mad, de får bragt til døren, vækker appetitten og giver dem mere lyst til at spise. Og det er bestemt ikke ligegyldigt, hvordan maden tager sig ud på tallerkenen, og om den dufter og ser frisk ud. Det gør rigtig meget for hele madoplevelsen.

Puljen kan søges af samtlige kommuner, gerne i samarbejde med eksempelvis private leverandører inden for madproduktion eller mademballage eller relevante institutioner med forskningsmæssig ekspertise på området, og ansøgningsfristen er den 1. juni 2017 kl. 12.

I projekterne kan man eksempelvis eksperimentere med forskellige produktionsformer som varmholdt-, køle- eller frostmad, forskellige transportmetoder eller nye måder at emballere og anrette maden på.

Læs mere om puljen 'Bedre mad til ældre i eget hjem' (puljen kan ikke længere søges)

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet