Regeringen vil se på reglerne for flyttehjælp

29-11-2017

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille er parat til at drøfte initiativer mod social eksport med Folketingets partier.

Lolland Kommune har i pressen fremlagt eksempler, hvor kommunen mener, at andre kommuner aktivt forsøger at få udgiftskrævende borgere til at flytte. Blandt andet ved at der er givet økonomisk hjælp til flytning til en anden kommune.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille er i dag i samråd om sagen i Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer.

Ministeren slår fast, at han gerne vil drøfte tiltag, der kan dæmme op for social eksport. Regeringen vil blandt andet se på regler for flyttehjælp.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille siger:

”Det skal kunne betale sig for hver enkelt kommune at tage ansvar og løse sine egne opgaver inden for kommunegrænsen. Jeg ser for eksempel gerne en stramning af reglerne, så en kommune kun kan yde flyttehjælp til en borger, der vil flytte til en anden kommune, hvis borgerens nye kommune er enig i, at det er en god idé at give det økonomiske tilskud.”

- Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Ministeren mener dog også, at kommunerne selv har et stort ansvar for at stoppe en uheldig praksis. Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille siger:

”Det er både usympatisk og asocialt, hvis nogle kommuner søger at skubbe deres opgaver over på andre kommuner. Hvis der er eksempler på det, synes jeg, at de skal frem. Vi skal have en debat om det – også mellem kommunerne. Derfor er det godt, at Lolland Kommune har skrevet til KL om deres mistanke. Debatten kan også skabe fokus i de enkelte kommuner på, hvordan de selv agerer. Det kan være med til at stoppe en uheldig praksis, der måtte være.”

- Simon Emil Ammitzbøll-Bille

 

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationsmedarbejder Mette Gerlach, mge@oim.dk, tlf. 72 28 24 16

Kontorchef Dorte Lemmich Madsen, dle@oim.dk, tlf. 25 23 92 66