Ministre indgår bred politisk aftale med alle Folketingets partier om konkurser i hjemmeplejen

05-10-2017

Retvisende priser, lovkrav om beredskabsplaner og et styrket samarbejde mellem kommuner og private hjemmeplejefirmaer. Det er nogle af de initiativer, som skal være med til at forebygge konkurser i hjemmeplejen. Ældreminister Thyra Frank og innovationsminister Sophie Løhde er tilfredse med aftalen.

Det var to tilfredse ministre, der sent onsdag aften forhandlede de sidste ting på plads i en bred politisk aftale med alle Folketingets partier, som skal forebygge konkurser blandt private hjemmeplejefirmaer.

Ældreminister Thyra Frank siger: 

Vi kan ikke leve med så mange konkurser, som vi desværre har set. Derfor er det nødvendigt at skærpe kravene til kommuner og leverandører. Det er jeg glad for, at partierne er enige med regeringen i. For mig er det uendeligt vigtigt, at de ældre trygt kan vælge den hjemmehjælp, der er rigtig for dem. Det ved vi, at rigtig mange sætter pris på.

Baggrunden for aftalen er, at der de senere år har været en række konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje. Alene siden ændringen af lovgivningen på hjemmehjælpsområdet i 2013 har 33 firmaer måttet drejet nøglen om.

Innovationsminister Sophie Løhde siger: 

Vi vil aldrig helt kunne undgå konkurser, men det vigtigt, at vi så vidt muligt forebygger, at de sker, så de ældre og medarbejderne ikke kommer i klemme. Og jeg synes, vi har forhandlet en fin, bred aftale på plads, hvor vi holder fast i, at de ældre fortsat skal have frihed til at selv at vælge, om de vil have hjemmehjælp fra kommunen eller en privat leverandør, samtidig med at vi opstiller en række krav, der bl.a. skal sikre, at leverandørerne er tilstrækkelig økonomisk robuste.

Læs mere om aftalen

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet