Sundhedsministeren besøger Solens Rige

09-10-2017

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby deltager i Kronprinsparrets besøg i Japan sammen med en større dansk delegation. Besøget er en markering af 150-året for diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan.

Tirsdag morgen japansk tid lander sundhedsminister Ellen Trane Nørby i Tokyos lufthavn.

Dermed begynder fire indholdsrige dage, hvor sundhedsministeren deltager i Kronprinsparrets besøg i Japan fra den 10. til den 13. oktober.

Besøget markerer 150-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan.

Sundhedsministeren skal bl.a. åbne et seminar om bæredygtig sundhed, besøge et børnehospital og en statslig forskningsorganisation, som beskæftiger sig med medicinsk forskning og udvikling, og mødes med den japanske viceminister for sundhed, arbejde og velfærd for at indgå en samarbejdsaftale.

Sammen med sundhedsministeren, udenrigsministeren, miljø- og fødevareministeren og kulturministeren deltager også 55 virksomheder i et erhvervsfremstød i Japan inden for design, fødevarer og sundhed.

Fakta

• Japan er verdens tredje største økonomi og har 127 mio. indbyggere.
• Frihandelssaftalen mellem EU og Japan, som forventes at træde endelig i effekt i 2019, vurderes af Udenrigsministeriet til at kunne øge dansk eksport til Japan med op til 70 %.
• Japan er verdens andet største marked for medicinal og farmaceutiske produkter, og det var den største danske eksportvare til Japan i 2016.
• Fordi den japanske befolkning bliver stadig ældre, forventes markedet for sundhedsprodukter at være vokset med 50% i 2025.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet