Danmark får ny toppost i FN

14-09-2017

Direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, er valgt til bestyrelsen i WHO’s regionalkomité for Europa for en 3-årig periode. Et godt ståsted til at udbrede de stærke danske holdninger på sundhedsområdet, mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Danmark har fået en ny toppost i FNs sundhedsorganisation WHO.

På årsmødet i WHO’s regionalkomité for Europa blev Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, valgt til bestyrelsen, der består af 12 medlemslande.

Bestyrelsen skal bl.a. sikre, at regionalkomitéens beslutninger føres ud i livet, og skal rådgive regionaldirektøren mellem regionalkomitéens møder.

Bestyrelsesposten er et pænt skulderklap til Danmark, der skal bruges til at udbrede de stærke danske holdninger på sundhedsområdet, mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby:

Vi skal sikre, at WHO får et vedvarende og stærkt fokus på kvinder, børnevaccinationer og børn og unges sundhed og rettigheder generelt. Især seksuelle og reproduktive rettigheder ligger os meget på sinde sammen med bekæmpelse af antibiotikaresistens, og det skal vi bl.a. bruge bestyrelsesposten til at fremme.

Søren Brostrøm lægger selv vægt på, at Danmark kan bidrage med gode erfaringer med store nationale handlingsplaner for kræft og demens, som andre lande kan drage nytte af.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Om WHO EURO:

Verdenssundhedsorganisationen (World Health Organisation, WHO) blev grundlagt i 1948 og har 194 medlemsstater. Som en del af FN-systemet er WHO den øverste globale sundhedsorganisation

WHO er opdelt i 6 regioner, som hver ledes af en regionaldirektør. WHO’s Europa-region har sit hovedkvarter i København.

Læs mere på WHO Euros hjemmeside

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet