Pulje på 5 mio. kr. til bedre spiseoplevelser for ældre

28-09-2017

Fællesspisninger, kaffesammenkomster og cafébesøg skal booste appetitten blandt ældre, der har problemer med underernæring. For anden gang opslås en pulje til projekter, der skal være med til at sikre bedre rammer om det gode måltid hos ældre borgere.

En del ældre, der bor for sig selv eller på plejehjem, er ensomme og oplever, at særligt måltiderne kan være svære at komme igennem.

Det kan få helbredsmæssige konsekvenser for ældre, der også kæmper med dårlig ernæring eller underernæring, og det skal en pulje på 5 mio. kr. være med til at løse.

Puljen kan søges af kommuner, som ønsker at lave lokale projekter, der kan være med til at udvikle bedre rammer for det gode måltid for ældre, der modtager madservice. Projekterne må gerne ske i samarbejde med frivillige organisationer og foreninger.

Ældreminister Thyra Frank er glad for, at det med puljen bliver muligt for flere kommuner at sætte gang i indsatser med fokus på ældres mad og måltider.

Ældreminister Thyra Frank siger: 

For mange ældre er måltiderne svære at komme igennem. Enten fordi de mangler appetit, eller fordi de føler sig alene, når de sidder ved spisebordet. Det er trist, både fordi en sund og nærende kost kan gøre underværker for livsglæden, men det er samtidig helt afgørende for helbredet.

Hvis vi med nogle gode, lokale projekter kan forbedre rammerne for de ældres måltider, så kan det få stor betydning for nogle af de svageste ældre, der måske kæmper med både underernæring og ensomhed.

Ansøgningspuljen på 5 mio. kr. udgør fase 2 i initiativet for bedre rammer for det gode måltid og blev afsat med satspuljeaftalen for 2015. I fase 1 modtog ministeriet i alt 61 ansøgninger, og dengang fik 12 kommuner del i midlerne: Læs: "Spiselyst og cafebesøg skal give ældre spiselyst og forebygge ensomhed".

Projekterne i fase 2 skal bygge videre på erfaringerne fra fase 1.

Læs mere om puljen her (puljen kan ikke længere søges)

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet