Anonym adgang til behandling for pædofili på vej

31-08-2018

Dansk Folkeparti fik afsat 100 mio. kr. på finansloven til særlige initiativer på sundhedsområdet. 5 millioner kroner herfra øremærkes nu til anonym adgang til behandling for pædofili.

Pædofili er et problem, som er så tabubelagt, at det kan spænde ben for behandling af personer med pædofile tanker.
I medierne har det været fremme, at nogle mennesker med pædofile tanker enten ikke opsøger eller mister kontakten med sundhedsvæsenet, hvis de ønsker behandling for pædofile tanker. Et af problemerne kan være, at personer, som ønsker behandling for pædofile tanker, er bekymrede for at blive registreret, hvis de først skal henvende sig til fx egen læge for at få en henvisning til behandling.

Det er baggrunden for, at regeringen og Dansk Folkeparti har afsat i alt 5 mio. kr. de næste fire år til behandlingstilbud for pædofile fra Sundhedspuljen.
Pengene skal bl.a. bruges til at afdække eksisterende behandlingstilbud og til evt. øget aktivitet i behandlingstilbuddene som følge af indsatser på området. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:

Vi vil gerne hjælpe folk, som måtte have ønske om at få behandling for pædofile tanker. Både af hensyn til dem selv og vores børn. Vi vil blandt andet se nærmere på, hvordan der fx kan etableres anonym adgang til behandling for pædofile tanker, så man ikke skal forbi egen læge, før man kan få behandling.

Liselott Blixt, sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, siger:

Det er vigtigt, at vi gør, hvad vi kan, for at stoppe overgreb på børn. Derfor ønsker Dansk Folkeparti, at der sikres behandling for mennesker, som ikke kan slippe tanken om pædofili, og som gerne vil hjælpes til ikke at gøre alvor af det. Derfor skal vi have undersøgt, hvilke tiltag og behandling der vil være til hjælp for den enkelte pædofile.

Fakta:

Dansk Folkeparti fik afsat 100 mio. kr. på finansloven for 2018 til en række aktiviteter på sundhedsområdet. Heraf blev der afsat 5 mio. kr. til at styrke behandlingstilbud til mennesker med pædofile tanker med fordelingen 2 mio. kr. i 2018 og 1 mio. kr. årligt i 2019-2021.


Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet