Succes med gratis mæslingevaccination til voksne

29-08-2018

Et tilbud til voksne om at blive vaccineret imod mæslinger har indtil videre været en succes.

Den 1. april 2018 indførte regeringen et permanent tilbud om gratis vaccination mod mæslinger til voksne. Tilbuddet gælder, hvis man ikke allerede er vaccineret eller har haft mæslinger.

Tilbuddet har indtil videre været en succes. I programmets første fire måneder er over 1.600 voksne blevet vaccineret, hvor antallet var 660 i samme periode i 2017.

Det anslås, at fra programstart og resten af 2018 vil 3.600 voksne blive vaccineret. Det er mere end 2.000 flere end i samme periode i 2017, hvor 1.523 blev vaccineret. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:

Jeg tror, vi har en tendens til at glemme, hvor alvorlig en sygdom mæslinger er. Men da Statens Seruminstitut slog mæslingealarm tidligere i år, blev vi alle mindet om alvoren - både for den enkelte og for samfundet. Derfor glæder jeg mig over, at vi med det gratis tilbud om vaccination er lykkes med at nå ud til voksne, som ikke er vaccineret. For MFR-vaccinen er vores bedste værn mod sygdommen. 

FAKTA OM MÆSLINGER

  • Mæslinger er en infektion med et virus, der hedder morbillivirus. Det er en af de mest smitsomme sygdomme, der findes.
  • Virussen smitter ved små dråber gennem luft og ved direkte kontakt med virusholdigt sekret som snot og spyt
  • Feber, øjenbetændelse og svær forkølelse er nogle af de første symptomer på sygdommen.
  • Patienter med mæslinger kan smitte, fra de første forkølelseslignende symptomer viser sig, og indtil fire dage efter fremkomst af udslæt.
  • Mæslinger kan forebygges ved vaccination (levende svækket virus). Vaccine mod mæslinger gives typisk som en kombinationsvaccine, hvori vaccinekomponenter, der giver beskyttelse mod fåresyge og røde hunde, også indgår (MFR-vaccinen).

Kilde: Statens Serum Institut

 

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet