Mette With Hagensen er ny formand for Børnerådet

20-12-2018

Børne- og socialminister Mai Mercado har udpeget en ny formand og nye medlemmer til Børnerådet. Med de nye udpegninger har rådet fået en bred vifte af kompetencer inden for børneområdet.

Børnerådet har fået ny formand, idet Per Larsens formandsperiode udløber 31. december 2018. I de kommende tre år skal Mette With Hagensen stå i spidsen for rådets arbejde med at være fortalere for børns rettigheder. Børnerådet er et uafhængigt råd under Børne- og Socialministeriet, der rådgiver Folketinget, regeringen og myndigheder i spørgsmål på børneområdet samt har til opgave at gøre børns stemme tydelig i offentligheden.

Den nye formand er valgt af børne- og socialminister Mai Mercado, som samtidig har udpeget nye medlemmer til Børnerådet. Medlemmerne er valgt blandt en række kandidater, som er blevet indstillet af organisationer på børneområdet. Udvælgelsen er sket ud fra kandidaternes kompetencer, og der er lagt vægt på at sammensætte en bred vidensprofil med mange forskellige fagligheder inden for børneområdet.

Børne- og socialminister Mai Mercado er glad for sammensætningen af Børnerådet. Hun siger:

Børnene i Danmark har brug for en stærk stemme, og det får de fortsat med det her Børneråd i ryggen. Organisationerne har indstillet nogle fremragende kandidater, og vi har udvalgt medlemmerne, så de afspejler en stor forskellighed, både fagligt og menneskeligt. Det er et stærkt råd, og med Mette With Hagensen i spidsen glæder jeg mig til det kommende samarbejde.

- Mai Mercado

Den nyudpegede formand ser frem til arbejdet med at kæmpe børnenes sag. Mette With Hagensen siger:

Børns trivsel er en hjertesag for mig, og det vil også være drivkraften i det spændende arbejde, der ligger forude. Jeg er meget glad for den anerkendelse og tillid, som ministeren har vist mig med udnævnelsen. Jeg går ind til opgaven med stor ydmyghed, ikke mindst fordi jeg afløser en stor personlighed som Per Larsen. Det er en drøm for mig at være formand for Børnerådet, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for arbejdet med at sikre, at Danmarks børn og unge får en god start på livet.

- Mette With Hagensen

Ud over den nye formand er der udpeget fire nye medlemmer, mens to er fortsættende medlemmer. Rådet består dermed af følgende seks medlemmer:

 • Mette Skovgaard Væver, lektor i klinisk børnepsykologi, Institut for Psykologi, Københavns Universitet (ny udpegning)
 • Frans Hjort Hammer, chefkonsulent, KMD og bestyrelsesmedlem i DIF, Aarhus (ny udpegning)
 • Pernille Mathiesen, ledende overlæge, Børne- og Ungeafdelingen, Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse (ny udpegning)
 • Hanne Hartoft, adjunkt ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet (ny udpegning)
 • Tina Maria Larsen, forstander for den sikrede døgninstitution Kompasset, Brønderslev (genudpegning)
 • Preben Siggaard, chef for Børn og Læring, Herning Kommune (genudpegning)

Fakta om Mette With Hagensen

 • 51 år, bosiddende i Varde med mand og tre børn
 • Lektor på Rybners Gymnasium i Esbjerg
 • Nyligt afgået som formand for Skole og Forældre, hvor hun sad på posten fra 2012 til 2018
 • Uddannet cand.merc.int. fra Syddansk Universitet i 1994

Fakta om Børnerådet

 • Børnerådet blev etableret i 1994 og er et uafhængigt og tværfagligt råd, der som led i sin fortalervirksomhed skal informere og rådgive regering og Folketing om børns forhold i samfundet og arbejde for at sikre børns rettigheder.
 • Børnerådet består af seks medlemmer, som udpeges for en treårig periode på baggrund af indstillinger fra relevante organisationer. Formanden er udpeget af børne- og socialministeren.
 • Børnerådets sekretariat flyttede i 2017 fra København til Billund.

Kontakt til Børnerådet

Presseansvarlig Rikke Straarup: ris@brd.dk , tlf. 3378 3319
Kommende formand Mette With Hagensen: tlf. 31716378
 

Yderligere oplysninger

Fuldmægtig Johanne Søndergaard, johs@sm.dk , tlf. 41 85 10 62
Pressemedarbejder Andreas Hald, ahal@sm.dk , tlf. 41 85 12 66