Regeringen styrker markedsføringen af Danmark som førende life science-nation

10-12-2018

Som led i den målrettede internationaliseringsindsats i vækstplanen for life science styrker regeringen Healthcare Denmarks indsats med at promovere den danske life science-industri.

I et stærkt offentligt-privat samarbejde styrker regeringen Healthcare Denmarks indsats med at promovere Danmark som førende life science-nation i Europa med 3 mio. kr. i 2018 og 2 mio. kr. årligt i perioden 2019-2021.

Konkret udvider Healthcare Denmark nu med et nyt life science-udvalg og -sekretariat, der bl.a. skal øge kenskabet til danske life science-løsninger ved at skabe en samlet fortælling om life science i Danmark.

Udvidelsen markeres med en reception i morgen 11. december kl. 15.00 i Industriens Hus i København. Erhvervsminister Rasmus Jarlov siger:

Life Science er en markant dansk styrkeposition med stor betydning for dansk økonomi. Derfor er det vigtigt, at vi har en samlet fortælling om life science i Danmark – til gavn for eksporten og investeringerne i Danmark. Den fortælling er det stærke offentlige-private samarbejde, der er samlet i Healthcare Denmark, med til at fortælle. Resten af verden skal også kende til life science-virksomhederne i Danmark og de danske rammevilkår for forskning, udvikling og vækst.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:

Danmarks position som en førende life science-nation er noget, vi er stolte af, og i regeringen ønsker vi at støtte sektoren til at blive endnu stærkere. For en stærk dansk life science-sektor er ensbetydende med tusindevis af arbejdspladser, vækst og ikke mindst sikre lægemidler til patienterne. Derfor glæder jeg mig over samarbejdet med Healthcare Denmark, som kan være med til at sikre en endnu bedre international markedsføring af dansk life science til gavn for industrien og patienterne.

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:

Made in Denmark er et stærkt brand inden for Life Sciences. Med Healthcare Denmarks promovering af hele industrien via en samlet fortælling vil vi få et endnu stærkere udgangspunkt for at kunne øge dansk eksport og for at tiltrække udenlandske investeringer.

FAKTA

Healthcare Denmark er et offentlig-privat markedsføringskonsortium, der arbejder for at løfte det internationale kendskab til danske sundheds- og velfærdsløsninger – og nu også Danmarks styrker og kompetencer indenfor life science.
Healthcare Denmark har en bred partnergruppe af både offentlige og private nøgleaktører inden for life science og hospitalsdrift, herunder Sundheds- og Ældreministeriet, Udenrigsministeriet, Erhvervsministeriet, Danske Regioner, Region Syddanmark, Dansk Industri, Dansk Erhverv samt en lang række virksomheder.

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet