Flere penge uddelt til at forebygge og behandle ludomani

05-02-2018

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby uddeler i dag 36,9 mio. kr. til at forebygge og behandle ludomani. Det er omkring seks mio. kr. mere end de seneste år.

Flere danskere oplever spilleproblemer end for godt 10 år siden, og det kan på den lange bane udvikle sig til ludomani.

Derfor har sundhedsminister Ellen Trane Nørby sammen med alle Folketingets partier øget den økonomiske ramme til bl.a. at forebygge og behandle ludomani.

Med dette års pulje til ludomaniområdet uddeler ministeren i alt 36,9 mio. kr., hvilket er i omegnen af seks mio. kr. mere end de seneste år.

Ellen Trane Nørby siger:

Det lyder måske ikke af meget, men helt konkret vil det betyde, at flere personer vil kunne modtage behandling for ludomani. Det skylder vi de berørte, som i langt størstedelen af tilfældene er unge mænd. De unge mennesker gambler ikke bare med deres økonomi, men også med deres fremtid, fordi ludomani også ofte går ud over sociale relationer og det psykiske helbred.

Ludomaniundersøger viser, at det overvejende er yngre mænd, der har spilleproblemer. På den baggrund har tre projekter, som er målrettet forebyggelse af ludomani blandt unge mænd og unge generelt, fået penge fra puljen.  

Sundhedsministeren besøger i dag Center for Ludomani, som også i år har fået penge fra ludomanipuljen. 

Til forebyggelse bliver der i alt uddelt 8,2 mio. kr., og til behandling bliver der uddelt 28,7 mio. kr.

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet