Så er det nu: Indstil en medarbejder til Demensprisen 2018!

21-02-2018

Igen i år skal Årets Demenspris være med til at anerkende de medarbejdere, der skaber glæde, tryghed og værdighed for mennesker med demens og deres pårørende. Demensprisen 2018 overrækkes 7. maj 2018 på ”DemensDagene” af ældreminister Thyra Frank og sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Demensprisen 2017 gik til Pia Johnsen Nielsen fra Pleje- og demenscenter Klarahus. Pia blev indstillet til prisen af sine kolleger, der beskriver hende som en inspirerende ildsjæl, der utrætteligt møder det enkelte menneske med respekt og gør en stor indsats for at se og forstå mennesket bag sygdommen.

Heldigvis er der rigtig mange medarbejdere som Pia, der fortjener anerkendelse for deres indsats, og nu kan man igen indstille til Årets Demenspris, der i 2018 overrækkes af sundhedsministeren og ældreministeren i maj. Det sker i forbindelse med de årligt tilbagevendende ”DemensDagene”, der arrangeres af Nationalt Videnscenter for Demens.

De to ministre overrakte Demensprisen 2017 til en glad, rørt og stolt Pia, og sundhedsminister Ellen Trane Nørby ser meget frem til at kunne uddele endnu en demenspris i maj:

Mange faggrupper i forening gør en kæmpe indsats for mennesker med demens og deres pårørende, og vi er slet ikke færdige med anerkende deres store arbejde. Heldigvis er det jo først, når sygdommen rammer, man opdager, hvor vigtigt det er at blive mødt af medarbejdere, der omsorgsfuldt tager en i hånden og tilbyder støtte og forståelse. Til gengæld er den støtte helt uvurderlig for dem, der modtager den.

Også ældreminister Thyra Frank glæder sig til at uddele Demensprisen 2018:

De mange flotte indstillinger, vi modtog sidste år, vidnede til fulde om, at der rundt om i landet er talrige steder, hvor ildsjæle løser opgaver med både kreativitet og kærlig omsorg. Samtidig glæder jeg mig meget over, at vi med Demensprisen kan være med til at tale området op, for der er utroligt mange, der hver eneste dag gør en kæmpe indsats for både mennesker med demens og deres pårørende.

Man kan indstille en medarbejder til Demensprisen 2018, lige meget om man er pårørende, selv har en demenssygdom, er kollega, leder, ven eller noget helt andet. Vinderen udpeges af en faglig jury og modtager - ud over æren - en personlig pengepræmie på 10.000 kr. Vinderens arbejdsplads modtager samtidig en præmie på 50.000 kr. til at videreudvikle det gode faglige og sociale fællesskab omkring arbejdet med demens.

Læs mere om Demensprisen og indstil en medarbejder på www.demensprisen.dk

Der er sidste frist for indstillinger til Demensprisen 2018 den 9. april.

Demensprisen blev uddelt første gang i 2017 og er et af 23 nye initiativer i Den nationale demenshandlingsplan 2025, som regeringen og de øvrige satspuljepartier blev enige om i december 2016. Formålet med prisen er at anerkende og hylde de mange medarbejdere, der hver dag skaber glæde, tryghed og værdighed for mennesker med demens og deres pårørende landet over. Ministeriet modtog 157 indstillinger til Demensprisen 2017 - indstillinger der tilsammen vidner om, at mange faggrupper i forening gør en kæmpe indsats på demensområdet.

Vinderen af Demensprisen 2018 udvælges af en jury bestående af:

  • Karen Stæhr, sektorformand i FOA
  • Dorte Steenberg, næstformand for Dansk Sygeplejeråd
  • Lone Vasegaard, formand for Demenskoordinatorerne i Danmark
  • Lisbeth Lintz, formand for Foreningen af Speciallæger, Lægeforeningen
  • Nis Peter Nissen, direktør i Alzheimerforeningen
  • Bjarne Hastrup, administrerende direktør i Ældre Sagen
  • Karen Tannebæk, uddannelsesleder i Nationalt Videnscenter for Demens.

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet