Nyt forsøg skal få flere unge læger til Nordjylland

23-01-2018

Videreuddannelsesregion Nord får lov til at lave et forsøg i Nordjylland om at tilbyde læger sammenhængende uddannelsesforløb. Det skal give bedre lægedækning, uddyber sundhedsministeren.

Læger skal tilbydes sammenhængende uddannelsesforløb i psykiatri, kirurgi og almen medicin i Nordjylland, så de gennem hele eller flere dele af deres lægelige videreuddannelse kan blive i samme område.

Det har Videreuddannelsesregion Nord netop fået lov til at afprøve i et nyt forsøg om sammenhængende uddannelsesforløb.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:

Det skal være mere attraktivt for de unge læger at søge uddannelsesforløb i den lægelige videreuddannelse i Nordjylland. Vi vil derfor som et forsøg tilbyde dem stabilitet og sammenhæng i deres uddannelsesforløb, såfremt de vælger forløb inden for psykiatri, almen medicin eller kirurgi i Videreuddannelsesregion Nord. Det skal på den lange bane også gerne give bedre lægedækning.

Anbefalet af Lægedækningsudvalget

Ministeren roser regionen for at afprøve nogle af de forslag til bedre lægedækning, som Lægedækningsudvalget kom med i sin tid.

En af anbefalingerne var netop, at lave forsøg med sammenhængende uddannelsesforløb i lægedækningstruede områder for at lokke flere læger til disse områder.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:

Ofte risikerer læger at skulle uddanne sig flere steder i landet, når de skal være speciallæge. Og det er ikke særlig attraktivt for en ung læge at skulle flytte rundt, mens han eller hun oveni speciallægeuddannelse måske er i gang med at stifte familie og etablere sig.

Videreuddannelsesregion Nord har konkret fået lov til hvert år at oprette max 20 forløb med KBU + introduktionsforløb og max 10 forløb med KBU + introduktionsforløb + hoveduddannelsesforløb i en femårig forsøgsperiode fra 2018-2022.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet