Plejehjem får penge til musikterapeuter, fællesspisning og koncerter

09-07-2018

Nu får 78 projekter på landets plejehjem penge til alt fra musikterapeuter til cykelture, der skal øge livskvaliteten hos ældre borgere, som bor på plejehjem.

Fællesspisning, koncerter, cykelture, oplevelsesmedarbejdere, musikterapeuter og gode udemiljøer.

Det er blot nogle af de ting, som 78 projekter på landets plejehjem har fået penge til. Pengene kommer fra en pulje på 11,6 millioner kroner til at øge livskvaliteten hos ældre borgere, der bor på plejehjem. Thyra Frank siger:

Gode og sjove oplevelser på plejehjemmene er guld værd. Det samler de ældre og giver livsglæde hele vejen rundt. Det er enormt vigtigt, at vi også har fokus på, at der er tilbud om forskellige aktiviteter på landets plejehjem – for livet skal være værd at leve helt ind til det sidste.

En undersøgelse fra SFI viser netop, at et varieret udbud af aktiviteter er et af de områder på plejehjemmene, som kan forbedre beboernes livskvalitet. 

Se her listen over de 78 projekter, som har fået penge.

FAKTA om puljen:

I forbindelse med satspuljeaftalen for 2016 blev det besluttet at afsætte 20 mio. kr. over fire år til at øge beboernes for livskvalitet på landets plejehjem og plejecentre. Midlerne for 2016 og 2017 blev udmøntet i juli 2016. De resterende midler for 2018 og 2019 – i alt 11,6 mio. kr. - udmøntes nu.  

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet