Sundhedspersoner skal have flere digitale kompetencer

10-07-2018

Nu kan kommunerne og regionerne søge om del i 10 millioner kroner til eksempelvis uddannelsesforløb og kurser, der kan løfte sundhedspersoners digitale kompetencer.

SOSU-assistenter, fysioterapeuter, sygeplejersker og læger i kommuner og regioner kan se frem til mere uddannelse i digitale teknologier og digital kommunikation med patienten.

Kommunerne og regionerne kan nemlig nu søge om del i 10 millioner kroner til nye uddannelsesforløb og kurser, der kan løfte sundhedspersoners digitale kompetencer og anvendes bred i sundhedsvæsenet.

Det sker som led i strategien for digital sundhed, som regeringen lancerede tidligere i år sammen med Danske Regioner og KL.
”Vi har med en strategi for digital sundhed og nu også et dataudspil lagt op til, at patienten skal have flere digitale muligheder. Det øger selvsagt også kravene til sundhedspersonalet. Derfor slår vi nu en pulje op, der skal hjælpe kommunerne og regionerne på vej med at opkvalificere og videreuddanne deres medarbejdere, så de er godt rustet til at hjælpe patienterne med de nye og mange digitale muligheder,” siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Læs mere om puljen og hvordan puljen søges (puljen kan ikke længere søge)

Ansøgningsfristen er mandag d. 1. oktober 2018 kl. 12.00.

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet