Endnu flere kræftpatienter overlever kræft

15-06-2018

Nye tal viser, at 63 procent overlever fem år efter de er blevet behandlet for kræft. Det er en markant stigning fra 2000-2002, hvor kun 48 procent overlevede en kræftsygdom. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby glæder sig over at den målrettede indsats virker.

Den positive udvikling fortsætter inden for kræftområdet. Antallet af danskere, der overlever en kræftdiagnose bliver ved med at stige, viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:

Kræft er en forfærdelig sygdom, som vi alle frygter. For dem, der får diagnosen og deres pårørende er det derfor rigtig godt nyt, at vi bliver bedre og bedre til at behandle kræft, så flere overlever.

Ifølge nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen for 2014-16 er den samlede 5-års overlevelse nu på 62 procent for mænd og 65 for kvinder for de fleste kræftformer.

Også den samlede 1-års overlevelse går frem ad. Her er overlevelsen på 80 procent for mænd og 82 procent for kvinder for alle kræftformer bortset fra al anden hudkræft end modermærkekræft. Regionalt er der fortsat forskel i kræftoverlevelsen. Til det siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby:

Den politiske indsats med indførelsen af kræftpakkerne i 2007 og vores store investeringer på kræftområdet gennem de senere år viser klare resultater, og det er overordentligt tilfredsstillende at se anstrengelserne bære frugt. Men vi skal blive ved med at løfte indsatsen, så endnu flere overlever kræft.Og med initiativerne i Kræftplan IV løfter vi både kapaciteten, samtidig med, at vi i endnu højere grad sætter fokus på den enkelte patient og deres pårørende. For vi er alle forskellige og er forskellige steder i vores liv, når kræften rammer. Det skal behandlingstilbuddene afspejle, så de er tilrettet den enkeltes liv og behov.

Baggrund

I Kræftplan IV er der afsat 1,5 mia.kr. over fire år med Finansloven 17 og satspuljeaftalen for 2017-2020, heraf betydelige midler til kapacitetsudbygning. Hertil kommer 0,7 mia. kr. fra FL16/ØA17 til bl.a. øget kapacitet til kræftudredning. Den samlede Kræftplan er således på 2,2 mia.kr.

Læs ny rapport om kræftoverlevelse i Danmark 2002-2016 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet