Kræftplan IV leverer til tiden

23-05-2018

Alle 16 initiativer fra Kræftplan IV er sat i gang – og flere initiativer har medvind, viser den årlige status for planen.

Flere skal overleve kræft, og patienterne skal opleve mere sammenhæng i deres behandling. Sådan lyder nogle af målene for regeringens Kræftplan IV, som er godt i gang med at blive implementeret.

En ny status for Kræftplan IV viser nemlig, at alle initiativer er sat i gang – og der ses allerede gode resultater. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:

En historisk stor satsning på kræftområdet med 2,2 milliarder kroner er selvfølgelig spændende at følge. Derfor er jeg da også glad for, at det generelt går som det skal – flere bliver eksempelvis vaccineret mod livmoderhalskræft, og regionerne er i fuld gang med implementeringen af den patientansvarlige læge.

Regeringen, Danske Regioner og KL blev i 2017 enige om at følge Kræftplan IV gennem en årlig status på de nationale målsætninger på kræftområdet og de 16 initiativer i Kræftplan IV.

Kræftplan IV indeholder 3 nationale målsætninger og derudover 16 konkrete initiativer, som tilsammen skal sikre bedre sammenhæng, patientinddragelse og styrke forebyggelsen, behandlingen og opfølgningen efter en kræftsygdom. Endelig skal Kræftplan IV bidrage til at fremtidssikre kræftindsatsen, blandt andet gennem øget kapacitet på sygehusene.

Fakta om Kræftplan IV

Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti blev i Finanslovsaftalen for 2017 enige om at prioritere et yderligere løft af kræftområdet på ca. 1,5 mia. kr. i en ny Kræftplan IV. Løftet kommer udover allerede prioriterede midler til bl.a. øget kapacitet i kræftudredningen. 
Der bliver således samlet tilført ca. 2,2 mia. kr. i perioden 2017-2020 til en styrket kræftindsats. 

Læs mere i status på kræftplan IV-2018 (pdf)

 

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet