Ny vejledning til kommunalpolitikere om chikane, trusler, hærværk og vold

01-03-2018

KL har i dag udsendt en vejledning til kommunalpolitikerne om, hvordan de skal forholde sig, hvis de udsættes for trusler, chikane eller hærværk.

Den nye vejledning er udarbejdet af Økonomi- og Indenrigsministeriet, KL og Danske Regioner.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille siger: 

”Desværre har mange lokalt folkevalgte oplevet at blive udsat for trusler, chikane, hærværk eller vold. Det har vi fået bekræftet ved en undersøgelse for nylig. Derfor er det rigtig vigtigt, at politikerne i vores kommuner og regioner ved, hvordan de skal forholde sig. Det glæder mig derfor, at vi nu kan offentliggøre en ny vejledning. Men det er også vigtigt, at man lokalt i de enkelte kommuner  og regioner styrker fokus på området. Det håber jeg, at vejledningen kan inspirere til.”

- Simon Emil Ammitzbøll-Bille

KL har i dag sendt en mail til alle kommunalbestyrelsesmedlemmer med en vejledning til, hvordan man som kommunalpolitiker kan forebygge og håndtere chikane, trusler, hærværk og vold. Alle kommunalpolitikere modtager også en trykt udgave af vejledningen. Den er en revideret udgave af den eksisterende vejledning fra 2006. Politiets Efterretningstjeneste har også været inddraget i arbejdet med vejledningen. 

Gode råd til sociale medier

Som noget nyt sætter vejledningen blandt andet også fokus på de ubehageligheder, kommunalpolitikerne kan blive udsat for, når de er aktive på sociale medier som Facebook og Twitter. Og vejledningen vil samtidig indeholde inspiration til, hvordan kommunalbestyrelsen kan styrke fokus på chikane, trusler, vold og hærværk lokalt.

En ny undersøgelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet, KL og Danske Regioner, der blev offentliggjort for tre uger siden, viser,  at fire ud af ti kommunal- og regionspolitikere har oplevet chikane, hærværk eller trusler i forbindelse med deres politiske hverv.

 

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationschef Mette Gerlach, mge@oim.dk, tlf. 72 28 24 16

Kontorchef Nikolaj Stenfalk, nst@oim.dk, tlf. 40 51 98 36