Sundhedsminister udnævner direktør for ny patientklagestyrelse

22-03-2018

Det står nu fast, hvem der skal være direktør i den kommende patientklagestyrelse. Det bliver den 50-årige Lizzi Krarup Jakobsen, som har flere års direktørerfaring fra bl.a. SKAT.

Som led i regeringens anden runde af udflytning af statslige arbejdspladser, ”Bedre Balance II”, blev Styrelsen for Patientsikkerhed delt i to. 

Den ene halvdel bliver til en helt ny styrelse ved navn Styrelsen for Patientklager. 

Styrelsen skal ligge i Aarhus og får blandt andet til opgave at behandle klager over sundhedsfaglig behandling og ankesager om erstatning.

Nu kan sundhedsminister Ellen Trane Nørby løfte sløret for, hvem der skal sidde i spidsen som direktør for den kommende styrelse. 

Ellen Trane Nørby siger:

Patientklagestyrelsen er i trygge hænder med Lizzi Krarup Jakobsen som direktør. Hun har flere års ledelseserfaring i andre styrelser og har også specifik erfaring med lige præcis oprettelsen af nye styrelser. Hun er derfor et stærkt kort for patientklagestyrelsen.

Lizzi Krarup Jakobsen er 50 år og uddannet cand.merc.aud fra Handelshøjskolen i Aarhus og kommer direkte fra et job som fagdirektør i Gæld i SKAT:

Jeg glæder mig meget til at begynde i jobbet som direktør for patientklagestyrelsen. Det er helt afgørende for patientsikkerheden, at vi får gennemført etableringen og udflytningen på en måde, hvor vi fastholder et stærkt fagligt miljø for medarbejderne og fortsat har en velfungerende sagsbehandling.

Den formelle oprettelse af Styrelsen for Patientklager forventes at ske, når lovgivningen er på plads. Lizzi Krarup vil dog allerede tiltræde stillingen som direktør 1. maj i år inden lovforslaget træder i kraft.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet