Stort forsøg skal skaffe flere læger til Region Sjælland

28-11-2018

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby godkender for første gang i Region Sjælland et forsøg med op til 58 særlige uddannelsesforløb, som skal skaffe flere unge læger til regionen. Ministeren har tidligere godkendt lignende forsøg i Jylland og på Fyn.

Overvejer du at læse til læge på den nye kandidatuddannelse i medicin i Køge, så kan du oveni nu søge om et særligt uddannelsesforløb, hvor du er garanteret dele af videreuddannelsen i regionen.

Du kan også få dispensation fra seksårsfristen, hvis du bliver ansat i en introduktionsstilling på sygehusene i Nykøbing Falster, Næstved, Slagelse og Holbæk samt i psykiatrien.

Det har sundhedsminister Ellen Trane Nørby netop godkendt som et femårigt forsøg fra 2019, der har særligt fokus på at skaffe flere læger til Sjælland. Ellen Trane Nørby siger:

Vi vil i regeringen gerne gøre det mere attraktivt at slå sig ned som læge de steder, hvor der mangler læger. Derfor har jeg godkendt endnu et forløb, der giver unge læger mulighed for at blive længere tid samme sted, samme region, så de undgår at skulle flytte fra den ene til den anden ende af landet. Det kan nemlig være svært, hvis man både har børn, ægtefælle og realkreditlån. Jeg håber selvfølgelig, at forsøget på sigt også vil give de unge læger lyst til at blive i regionen, når de er færdige med deres uddannelse. For vi har brug for, at der er tilstrækkelig mange læger alle steder i landet, så patienterne kan få behandling af høj kvalitet, uanset hvor de bor.

Region Sjælland får helt konkret mulighed for årligt at oprette op til 58 særlige uddannelsesforløb i en femårig forsøgsperiode. Det er Videreuddannelsesregion Øst, som har ansøgt om de sammenhængende videreuddannelsesforløb.

Det seneste år har ministeren også godkendt andre lignende forsøg i både Videreuddannelsesregion Nord og Syd, som dækker Jylland og Fyn.

Hvad er et sammenhængende uddannelsesforløb?

Lægeuddannelsen består af to dele: Bachelor- og kandidatuddannelse. Den lægelige videreuddannelse består af en klinisk basisuddannelse, en introduktionsstilling og et hoveduddannelsesforløb.

Sammenhængende uddannelsesforløb betyder, at flere dele af uddannelsen kædes sammen og tages inden for samme videreuddannelsesregion eller måske endda samme by. Der er tre videreuddannelsesregioner.

De unge læger er normalt ikke sikret sammenhæng i placeringen af uddannelsens dele. Men med et sammenhængende forløb garanteres, at flere dele af uddannelsens elementer finder sted inden for samme videreuddannelsesregion.

Forsøgene var en af de anbefalinger, som Lægedækningsudvalget gav i 2017 for at understøtte rekruttering af læger i alle dele af landet.

 

 

 

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet