Nyt folketingsår: Her er sundhedsministeren og ældreministerens lovforslag

02-10-2018

I dag præsenterer regeringen sit lovprogram for det kommende folketingsår. Digitalisering af sundhedsvæsenet og forenkling af regler på ældreområdet er blandt de forslag, sundhedsminister Ellen Trane Nørby og ældreminister Thyra Frank har på programmet.

Påmindelser til forældre om anbefalede børnevaccinationer, bedre behandling til borgere, der lider af høretab, og et nyt forslag om digitalisering, der skal være med til at løfte arbejdet med at sikre et mere digitalt og sammenhængende sundhedsvæsen.

Det er nogle af de lovforslag, sundhedsminister Ellen Trane Nørby har på det lovprogram, som regeringen i dag præsenterer i forbindelse med Folketingets åbning.

Forenkling af reglerne på ældreområdet

Ældreminister Thyra Frank vil styrke indsatsen mod ensomhed hos ældre. Derfor skal et nyt lovforslag forpligte kommunerne til at tilbyde forebyggende hjemmebesøg til alle borgere i 70-årsalderen, der bor alene.

Derudover skal et andet forslag afskaffe krav om en tilsynspolitik i hjemmeplejen. Lovforslaget kommer på baggrund af en anbefaling fra ældreministeren og KL’s arbejde med forenkling af regler og dokumentationskrav i ældreplejen og ældreministeren vil inden fremsættelsen af det nye lovforslag gå i dialog med ældreorganisationerne.

Find hele lovprogrammet og læse mere om forslagene fra henholdsvis sundhedsministeren og ældreministeren i regeringens lovprogram for folketingsåret 2018/2019. 

 

 

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet