Lotte Jensen bliver ny direktør for VIVE

28-01-2019

Økonomi- og indenrigsministeren udnævner Lotte Jensen som ny direktør for VIVE. Hun kommer fra en stilling som professor og institutleder på CBS.

Lotte Jensen bliver ny direktør for VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.  55-årige Lotte Jensen er Dr. Scient.pol. og professor i offentlig forvaltning. Hun har siden 2013 været leder af institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School (CBS). Samtidig er hun medlem af VIVE’s bestyrelse.

VIVE er et uafhængigt forsknings- og analysecenter under Økonomi- og Indenrigsministeriet med professor Nina Smith fra Aarhus Universitet som formand.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille siger:

Borgerne skal have noget for deres skattekroner. En effektiv offentlig sektor og kernevelfærd, der fungerer. Her spiller VIVE en vigtig rolle. VIVE skal levere viden på et højt fagligt niveau, der kan anvendes i praksis. Hvad enten det er til at justere lovgivningen fra folketingssalen eller til at skære unødigt bøvl fra i kommunerne. Jeg er tryg ved at overlade styringen af VIVE til Lotte Jensen. Hun er en erfaren leder, der selv har forsket i offentlig ledelse og styring. Samtidig kender hun VIVE godt fra sit arbejde i bestyrelsen og vil kunne værne om den faglige kvalitet.”

- Simon Emil Ammitzbøll-Bille

 Bestyrelsesformand Nina Smith siger:

Jeg har stor respekt for Lotte Jensen som både forsker og leder. Vi kender allerede hinanden fra arbejdet i VIVE’s bestyrelse, og jeg har fuld tillid til, at hun kan løfte opgaven.  Jeg glæder mig til samarbejdet.”

- Nina Smith

 Lotte Jensen siger:

Jeg glæder mig til at sætte mig i spidsen for VIVE’s dygtige fagfolk i København og Aarhus, som jeg har fulgt i en årrække som bestyrelsesmedlem. Relevant analyse og forskning af høj kvalitet er en helt grundlæggende forudsætning for både den demokratiske debat og en fornuftig prioritering og styring af den offentlige sektors velfærdsområder til gavn for både borgere og motiverede medarbejdere og ledere.”

- Lotte Jensen

Lotte Jensen tiltræder som direktør for VIVE den 1. marts 2019. Hun tager over efter Mickael Bech, der i august valgte at skifte direktørposten ud med en stilling som professor i sundhedsledelse på Aarhus Universitet.

Fakta om VIVE

  • VIVE er Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. Det er et uafhængigt forsknings- og analysecenter, som hører under Økonomi- og Indenrigsministeriet. Det blev etableret 1. juli 2017 efter en fusion mellem SFI og KORA.
  • VIVE står for Viden til Velfærd. Centeret skal levere viden, som kan bidrage til at løse velfærdssamfundets udfordringer og styrke kvalitetsudvikling, effektivisering og styring i den offentlige sektor.
  • VIVE beskæftiger sig med alle de centrale velfærdsområder. For eksempel social- og sundhedsområdet, beskæftigelse, uddannelse, børn og unge, ældreområdet samt økonomi og ledelse.
  • VIVE har cirka 220 medarbejdere. VIVE ligger i København og har en afdeling i Aarhus.

 

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationschef Mette Gerlach, mge@oim.dk, tlf. 72 28 24 16

Lotte Jensen, tlf. 25 13 38 13