Hvem fortjener en pris for sit arbejde med demens?

20-03-2019

Nu kan du indstille en person, som du synes løfter en særlig flot opgave i sit arbejde med mennesker med demens. Det er tredje gang Demensprisen bliver uddelt.

Sidste år gik Demensprisen på 10.000 kroner til demens-sygeplejerske Nina Kjær fra Aalborg, der fik prisen for sit meget store engagement og evne til at inspirere andre.

Men hvem skal have prisen i år? Det kan du være med til at bestemme.

Ældreminister Thyra Frank siger:

Der er så mange dygtige og engagerede medarbejdere, der hver især gør en ekstra stor indsats for mennesker med demens. Hver eneste indstilling til demensprisen er en anerkendelse af deres indsats, og er til inspiration for andre. Jeg håber, at rigtig mange vil indstille en kollega eller en ansat, som de synes gør noget ekstra i hverdagen.

Demensprisen er en del af den nationale demenshandlingsplan, som regeringen og satspuljepartierne står bag, og som bl.a. skal gøre Danmark mere demensvenligt. Prisen gives til en enkeltperson, men der følger også en hæder til vedkommendes arbejdsplads på 50.000 kroner.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby siger:

Vi giver Demensprisen både til en enkelt medarbejder, men også til arbejdspladsen, fordi det gode demensarbejde i høj grad handler om, at der ledelsesmæssigt sættes de rammer, der kan få den enkelte til at blomstre. At vi som mennesker, men også som samfund, bliver endnu bedre til at hjælpe de, der rammes af demens og deres familier. Det er det, vi gerne vil opnå med såvel prisen som handlingsplanen.

Indstil din kandidat til Demensprisen 2019

Du kan være med til at indstille en kandidat, du synes fortjener Demensprisen 2019. Læs mere og skriv en indstilling på www.demensprisen.dk

Demensprisen uddeles den 23. maj til DemensDagene i Tivoli Kongrescenter. Du kan indstille kandidater til demensprisen indtil den 1. maj.

Fortæl de gode historier

De gode historier inspirerer andre og er med til at gøre Danmark mere demensvenligt. Sidste år var der 74 indstillede kandidater til Demensprisen. De vidner om, at der er ildsjæle, der hver dag gør en stor forskel i hele landet. Vi hjælper gerne pressen med kontakt til ildsjælene.

Fakta

Man kan indstille en medarbejder til Demensprisen 2019, lige meget om man er pårørende, selv har en demenssygdom, er kollega, leder, ven eller noget helt andet. Vinderen udpeges af en faglig jury og modtager - ud over æren - en personlig pengepræmie på 10.000 kr. Vinderens arbejdsplads modtager samtidig en præmie på 50.000 kr. til at videreudvikle det gode faglige og sociale fællesskab omkring arbejdet med demens.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet