Nordisk Ministerråd sætter fokus på ældre i 2020

27-03-2019

Ældreministeren deltager i det årlige møde i Nordisk Ministerråd for Social- og Sundhedspolitik.

Ældreminister Thyra Frank deltager på Danmarks vegne, når Nordisk Ministerråd for Social- og Sundhedspolitik afholder det årlige møde i dag. Island varetager formandsskabet i 2019, og derfor afholdes mødet i Reykjavik.

Danmark skal i 2020 overtage formandsposten efter Island, og det er traditionen, at det land, der overtager formandskabet kort præsenterer, hvilke emner man forventer at have fokus på under sit formandskab.

Således skal Danmark fremlægge, hvad man forventer for det danske formandskab i 2020, og her vil ældreministeren præsentere Danmarks visioner for at sætte fokus på bedre ældrepleje i Norden.

Ældreminister Thyra Frank siger:

Jeg har haft lejlighed til at høre om ældrepleje i flere nordiske lande, og jeg synes, vi har mange fællestræk i vores tilgang til, hvordan vi sikrer ældre livkvalitet og en tryg alderdom. Blandt andet er det vigtigt, at vi sætter fokus på ensomhed blandt ældre, som er en voksende udfordring i Norden. Derfor er jeg rigtig glad for at kunne præsentere Danmarks planer for at sætte fokus på ældreområdet, når vi overtager formandsposten næste år, og jeg glæder mig til drøftelserne med mine nordiske kolleger i Reykjavik.

Pressekontakt:

Presse- og kommunikationskoordinator, Lotte Dahlmann, mobil: 72269418 eller pressevagt@sum.dk